lördag 27 oktober 2007

Ta hem trupperna från Afghanistan

Just hemkommen från torgmötet mot kriget i Afghanistan på Södermalmstorg i Stockholm. Mycket bra genomfört. Jan Myrdal drog historiska paralleller och påpekade hur legitimeringen i västvärlden av kriget och invasionen av Afghanistan i princip ser lika dan ut idag som för 100 år sedan. Kan inte göra annat än att instämma i den beskrivningen. Det finns en uppsjö av litteratur inom detta område som visar att väst legitimerat sina övergrepp runt jorden med påståenden om att man sprider "modernitet", "civilisation" och nu senast använder man begreppet "demokrati". Detta missbruk av ordet demokrati är skamligt.

Gunnar Andrén från Folkpartiet är för en fortsatt ockupation och amerikanskt styre av Afghanistan. Han menar att man genom att ockupera och bomba Afghanistan tar ansvar för landet. Och glöm för all del inte kvinnorna som vi, likt romantiska heroiska riddare är där för att rädda ifrån Talibanerna. Det är som det påpekades, märkligt hur man inte längre ens nämner Usama Bin Laden, vilket var den första ursäkten för att invadera Afghanistan. Några ekonomiska motiv för invasionen finner inte Andrén, vi i väst sysslar bara med alltruistisk heroism och räddar planeten undan diktatorer och tillsätter demokratier. Det var ungefär kontentan av hans tal. Andrén håller sig till den officiella propagandan som ändras efter Washingtons behag. Han är dessutom ett retoriskt geni och avslutade med att kalla alla i fredsrörelsen för nationalister och Sverigedemokrater!? Man kan undra hur många som inte hade god lust att kasta honom i strömmen efter det uttalandet. Applåderna uteblev.

Mehmet Kaplan från Miljöpartiet talade därefter och även hans tal var mycket väl genomfört. Han påpekade Afghanistans rätt att försvara sig mot ockupanterna NATO; ledda av USA och med bl a Sverige i ledband.

Att motståndet är lagligt förtigs ständigt av västs medier och politiker. Det går inte ens för Andrén och hans anhang av bombliberaler att föreställa sig att de s k Talibanerna skulle ha rätt att bekämpa oss!? Eftersom vi har just "demokrati" på vår sida, så kan vi göra precis som vi vill. I och med det följer att man inte kan kritisera kriget, om man är liberal vill säga, eftersom då kritiserar man västerländsk "demokrati", i det här fallet en av USA kontrollerad "demokrati", och en kritik av denna innebär att man är diktaturförespråkare.

Om vi har rätt att invadera Afghanistan och tillsätta deras regeringar, så måste de rimligtvis ha samma rätt att invadera oss genom påhittade ursäkter. Den enda skillnaden är att Afghanistan inte har militära resurser att göra det medan USA har det. Men kanske har de ändå ett motmedel, något som vi fruktar allra mest dessa dagar, nämligen "terrorister". Varför skulle de inte ha rätt att spränga oss i bitar här i Sverige, om vi anser att vi har rätt att spränga dem i bitar där i Afghanistan?

Slut upp i fredsrörelsen och bekämpa galningarna inom den svenska högern och socialdemokraterna som förespråkar fortsatt assistans till ockupationsmakten USA. Ta hem de svenska trupperna nu!

Bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Principiellt har du helt rätt, det är ju en ockupation som pågår i Afghanistan… men vad skulle effekterna bli av ett militärt tillbakatragande?

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Den där frågan är totalt vidrig och ovidkommande. Samma fråga var ju på bordet om Irak för ett tag sen, har inte hört den upprepas på ett tag nu. Frågan förutsätter att Irak/Afghanistan inte kan styra sig självt, utan västs inblandning. Även om vi är helt inkompetenta vad det gäller Afghanistans historia och traditioner så tror vi att vi ska kunna trycka ner en korrupt västvänlig "demokrati" i halsen på dessa människor. Vi kan inte tillåta någon annan form av styre för Afghanerna än vårt styre och överhöghet. Vad kämpar alla dessa "terrorister", "talibaner" osv osv för om inte för att sparka ut USA ur deras land!? De har laglig rätt att bekämpa ockupationen och USA har ingen rätt att vara där, och vi i väst har ingen rätt att tillsätta regeringar i något land i världen förutom våra egna. Det är ju just tack vare att vi i väst ägnat oss åt att just tillsätta regimer runt jorden och som passat våra syften, som så många länder badat i blod under bl a 1900-talet. Den våldtäkt av Afghanistan och Irak som västs trupper ägnar sig åt föder ett väpnat motstånd och det motståndent kommer pågå ända till den dagen då de givit sig av.
Effekten kommer kort och gott bli ett Afghanistan fritt från utländsk ockupation och olagligt styre. Om det styre som uppstår i Afghanistan efter ockupationen inte är "västvänligt", vad i helskotta har vi med det att göra? Och förtjänar vi inte en fientlig regim, så som vi behandlat Afghanistan? Vi har ju aldrig varit "Östvänliga" någonsin genom hela vår europeisk/amerikanska historia, och de har all rätt att vara misstänksamma mot oss och t om hata oss.

Pierre Gilly sa...

Intressant kommenterande sammanfattning. Hade varit kul att vara där.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.