tisdag 22 april 2008

Moderat stoppade satirserie om Fredrik Reinfeldt

I senaste numret av Folket i Bild uppmärksammas serietecknaren Liv Strömquist. Tydligen har Strömquist fått sin tvåsidiga satirserie "Köttet", som b la driver hejdlöst med statsminister Reinfeldt, stoppad i tidningen Djurens Rätt av den ansvarige utgivaren, Anders Ekelund nämndeman för moderaterna i Partille kommun. Ekelund säger så här till Yelah.net om det häpnadsväckande sammanträffandet:

Finns det inte något högst bekymmersamt med att du, som även är aktiv moderat i Partille kommun, har makt att stoppa en serie som kritiserar Reinfeldt?

-Nej inte alls. Det är bara slumpen som gör att jag är aktiv moderat i Partille kommun samtidigt som det råkar vara Fredrik Reinfeldt som råkar vara moderat stadsminister och som råkar vara den som i serien blir angripen


DN, SvD och alla ni andra löjeväckande liberala blaskor som säger sig värna om yttrandefriheten där ute i Sverige, här har ni ju riktigt god satir, som dessutom sparkar uppåt och inte nedåt, till skillnad mot Muhammedbilderna. Om man ändå hade varit ansvarig utgivare för en stor tidning nu, då hade man lätt haft denna serie på omslaget av tidningen en vecka minst. Bara för att provocera makten!

Bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Seriöst. Blev den där serien stoppad?
Patetiskt...

Swimsuit Issue sa...

Ja, patetiskt är ett passande ord.

Anonym sa...

Haha! Det är just vad man borde göra. Synd att man inte är chefredaktör. För vi har ju lärt oss att det inte handlar om annat än att testa yttrandefrihetens gränser!

Swimsuit Issue sa...

Ja, och det är märkligt att ingen av våra större medier uppmärksammat detta, vad jag vet iaf? Eller det kanske snarare är just talande för dessa medier att de inte gör det.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.