onsdag 30 januari 2008

Maktkamp och civilisation Den svenska högern och avkolonialiseringsprocessen 1955-1965

Jag kommer göra en sorts sammanfattning och/eller kortare genomgång av min magisteruppsats i ett senare inlägg (låter det här inlägget stå kvar så här med de fina kommentarerna av Pia och Vladi:-)). Uppsatsens längd samt notsystem passar inte för ett blogginlägg helt enkelt. Återkommer med någon sort redigerad version senare som sagt.

8 kommentarer:

pia sa...

Hej!
Roligt att du är tillbaka!!! Jag ska inte säga att jag har läst igenom hela din uppsats, men jag läste början och slutet och det verkade minsann intressant! Jag ser att SvT finns kvar som tidning, och att de inte verkar ha ändrat sin ståndpunkt sådär radikalt kanske..? Vet de om din uppsats?

Pastey sa...

D-uppsatser är väl kanske inte så lämpliga som blogginlägg heller med tanke på sin längd, men jag la upp den i alla fall. Skulle ju kunnat bara lagt upp någon bearbetad sammanfattning iof, men det gick fortare att kasta upp hela klabbet.
Jag har bara kikat lite snabbt på deras hemsida innan jag skrev uppsatsen och de är ju konservativa moderater typ. Vet egentligen inte vilka ståndpunkter de företräder idag, de har säkerligen anpassat sig och "nyanserat" sig, även om såklart gubbarna på 50-talet ansåg sig vara nyanserade. Tycker du jag ska tipsa dem om uppsatsen, misstänker att de inte skulle uppskatta den!:P
Är du tillbaka från Guatemala förresten? Jag har haft så dåligt med tid av olika anledningar att vara på internet på sistone.

pia sa...

Jag blev också nyfiken och kollade på deras hemsida. Det handlade om att Kubas goda siffor inom hälsovård beror på att man medvetet tar hand om barnen tills de blir ett år, så att det kan se bra ut i statistiken, och sedan typ lämnas dom grymt åt sitt öde. Hmmm. Jo, om du bara orkar med att ta eventuell skit de slänger tillbaka, kanske du kunde tipsa dem om det? Jag hade aldrig hört talas om tidningen förut, vilken ställning har de?

Jep, tillbaka från Guatemala, det var 100% liv och mycket valreklam pga presidentvalet i december. Hade kunnat stanna länge till. Har bloggat lite och lagt upp lite bilder.

Vladi sa...

Hej!

Jag brukar vara på Pias blogg och läsa, jag länkade mig vidare därifrån och jag såg din blogg. Den är väldigt intressant.

Tyckte det var jobbigt dock att läsa hela uppsatsen här (har fortfarande inte gjort det :-).

En idé skulle kunna vara att du enbartpostar "inledning" "abstract" eller "slutdiskussion"?

Jag skulle hemskt gärna vilja få en version av din uppsats i word form så man kan skriva ut den och läsa. Jag föredrar att läsa så än på internet och din uppsats är definititvt värt att läsa. jag håller själv på mycket med postkoloniala, marxistiska teorier och jag koncentrerar mig på massmediala representationer. Intressant studie.

Pastey sa...

Hej Vladi, kul att du hitta hit. Jag håller med, uppsatsen lämpar sig inte värst bra som ett blogginlägg. Notapparaten är helt hemsk i detta format också. Om du ger mig någon mailaddress eller så kan jag maila den till dig som word eller pdf-fil som du kan skriva ut. Studerar du vid någon högskola eller universitet?

Vladi sa...

Hej igen!
såg att du ändrat ditt inlägg, känner mig skyldig ;-)
Ja det skulle vara roligt om du skickar den till mig! Min mail är vladde@pensando.se (skicka den gärna i word om du kan, tack!)Vill gärna skriva ut den och läsa den! Jo jag läser på universitetet. Jag läser mycket sociologi.

Hampus Eckerman sa...

Ska med glädje läsa din uppsats när den är färdig.

Pastey sa...

Tack Hampus!:) Nu har jag lagt upp en ny något reviderad version.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.