fredag 29 juni 2007

Maktens dåliga skämt

Kampanjen mot ett maktskifte i Venezuela fortsätter. Chavez psykologiska profil har nu utrets av en Dr. Jerrold Post som överlämnat den till sin arbetsgivare; USAs flygvapen!? För att tala klarspråk är USAs administration arbetsgivare och är oerhört glada över att kunna dela med sig av professor Posts fantastiska utvärdering som bekräftar vad alla i USAs högsta ledning och administration redan visste; nämligen att Chavez är en maktgalen diktator som kommer ha ihjäl varenda Amerikan bara han får chansen. Genom de vanliga mediala propagandakanalerna som inte ifrågasätter eller kritiskt analyserar maktens uttalanden får man ut professor Posts objektiva analys till allmänhetens kännedom.

The arrogant certainty conveyed in his (Chavez's) public pronouncements is very appealing to his followers. But under this grandiose facade, as is typical with narcissistic personalities, is extreme insecurity," Post wrote in his profile "The Chavez Phenomenon" for the U.S Air Force.

Fantastiskt. Undrar hur analysen av George Bush skulle se ut? Eller vilken västlig ledare som helst för den delen. Våra ledare är ju förstås genier och kan liknas vid fredliga änglar och helgon som bara vill omvärldens bästa. Det finns ju förstås ingen anledning att psykologiskt analysera västliga ledare, de gör ju som de är tillsagda av imperiet mer eller mindre. Antingen är de helt tysta eller så ägnar man sig åt tyst diplomati bakom stängda dörrar för att lösa sina tvister med imperiet. Man vill ju inte att ens nyfikna pöbel till folk kan få reda på vilka skamlösa omoraliska avtal som sluts, det är ju sådant som pöbeln inte begriper sig på ändå. De som får äran att utvärderas psykologiskt, och dessutom få sina psykologiska sjukdomstillstånd offentliggjorda inför hela världen, är ju de som inte gör som imperiet säger, de som imperiet eventuellt kommer bomba sönder och samman.

Jag är ingen Chavezkramare! Jag är ingen kramare av någon statschef eller ledare över huvud taget. Varför får vi dessa bisarra nyhetsrapporter om Iran och Venezuela? Kan det ha något att göra med USAs intressen (båda har enorma oljefyndigheter) i dessa länder och att de har intresse av att smutskasta dess ledare och deras sätt att leva över huvud taget, så att vi i väst eventuellt kan acceptera en ny imperialistisk invasion eller militärkupp mot dessa länder? Det försegår enorma övergrepp runt om i världen av fula fiskar till statsmän och ledare som vi knappt hör ett knyst om, men när det gäller Iran och Venezuela får t.o.m. ta del av psykologiska utvärderingar av deras ledare. Vad jag vet får vi inga rapporter om att det skulle försegå några som helst övergrepp mot befolkningen i Venezuela, ändå får inte Venezuela tycka om eller ens acceptera sin valda statschef Chavez, vi i väst måste till varje pris övertygas om att han är galen från topp till tå.

I förbifarten nämner ju även artikeln "In the heady wake of his electoral triumph last December (he won 63 percent of the vote)". Men han är ändå en galen diktator, flygvapnets psykolog säger ju det och han är ju en av oss, han skulle ju aldrig ljuga för oss om sådant!? Jag menar, USAs flygvapenpsykolog måste ju vara objektiv? Eller!? Bli inte förvånade om psykologens rapport dyker upp i Dagens Nyheter när som helst, fast då, likt Reuters ovan, utan någon väsentlig kritik av den.

Dagens andra dåliga skämt är att krigsförbrytaren Tony Blair nu ska bli fredsmäklare i mellanöstern!? Den enda vettiga människan som säger sanningen är så klart en av "våra fiender" i Hamas:
Ghazi Hamad, an aide to Ismail Haniyeh, prime minister in the Hamas-led government dismissed by Abbas, said the movement did not expect Blair to be even-handed.
"Our experience with Tony Blair as Britain's prime minister has not been encouraging. He has always adopted the American and Israeli positions," Hamad said.

Jo, Washingtons knähund och medbrottsling till Irakkriget ska nu åka till Israel och föreställa trovärdigt fredsändebud, dvs någon som ska se till båda sidors intressen i konflikten och mäkla fred!? Washingtonvän = Israelvän, det inser alla utom västs mainstream-medier som anser Tony Blair bara vara ytterligare en i raden goda och helt normala premiärministrar från Storbritannien. En man som gjorde stora underverk för den Engelska ekonomin kommer man t.ex. säga. Ska man skratta eller gråta? Man kan gråta över att, precis som man kunde förvänta sig, börjar nu de civila offren skördas när Israel stormar in i Gaza för att rensa ut Hamas och för att återinstallera marionetterna i Fatah.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.