torsdag 1 november 2007

Hur kan vi acceptera Israels brott mot mänskligheten och USAs hegemoni i FN?

Vidrigheterna fortsätter, med små vardagliga noteringar om det omöjliga livet för Palestinierna. Palestinska kvinnor tvingas föda hemma p g a Israels "barriär". Notera att SR har börjat använda Israels benämning "barriär" för muren.

FN har hittills dokumenterat 68 fall sen år 2000 där kvinnor fött barn vid vägspärrar. Den långa barriär med mur och taggtrådsstängsel som Israel byggt upp de senaste åren gör det ännu svårare för palestinier att ta sig till sjukhus.

Varför accepterar västvärlden och Sverige att Israel beter sig så här mot palestinierna? Varför?
Jag ser gärna att några svenska politiker tar bladet från munnen och säger något om detta och alla andra Israeliska övergrepp. Gärna inom en snar framtid, eller ska vi vänta tills Israel raderat palestinierna ur historien?

Medierna har för övrigt som vanligt "glömt" om att rapportera om FN-omröstningen där man som vanligt röstade emot USAs sanktioner mot Kuba.
Resolution A/RES/62/L.1”Nödvändigt att stoppa den ekonomiska, handels- och finansiella blockad som USA har framtvingat mot Kuba”antagen av FNs Generalförsamling 30 oktober 2007 med 184 röster mot 4. Det var 16e året i rad som Generalförsamlingen röstat mot blockaden med ständigt växande majoritet. Förra året var siffrorna 183 för Kubas resolution, och 4 mot: USA, Israel, Marshallöarna och Palau. I år blev det 184 för Kuba: Nicaragua och Elfenbenskusten har tillkommit, men Albanien har ändrat sig från att rösta för till att utebli. Även Irak och El Salvador uteblev. Micronesien närvarade men avstod från att rösta.


Tänk om FN skulle fungera?! Då kanske man skulle kunna rikta några ekonomiska sanktioner mot en viss rasistisk apartheidregim som bygger "barriärer" och ständigt bryter mot alla tänkbara mänskliga rättigheter år ut och år in.

Bloggar om: , , ,

9 kommentarer:

pia sa...

Så sant. Jag kan liksom inte heller fatta hur Israel göra precis vad som helst utan att våra politiker reagerar. Varför är det något radikalt och extremt att kräva Israel på ansvar?

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Jag har läst en svensk högertidning från 50-talet, Svensk Tidskrift, den ges fortfarande ut för övrigt, inte rasistisk eller extremhöger på något sätt, men konservativt höger. Där har man redan tagit Israels sida, alltså redan från början så att säga. Och man hävdar ungefär att det stackars Israel är kringränt av elaka araber och att Israel tappert står upp mot detta. Alltså något samlevnadsperspektiv har aldrig funnits, utan det är Israel VS araberna. Det mest intressanta är att de jämför Israel med Algeriet. Man antyder att om Algeriets franska befolkning bryter sig loss från Frankrike, vilket var nära två gånger, och utropar en egen stat kommer sannolikt samma sak hända där som i Israel, dvs den franska minoriteten kommer kasta ut den arabiska majoriteten.

Anonym sa...

FN kommer aldrig att fungera med merparten medlemar som ar diktaturer. Dom lander som kan planera sin egna framtid har en mojlighet att overleva. Dom lander som litar pa att FN skall komma till deras hjalp kommer att fa vanta mycke lange. Varfor inte skriva lite mer om Sveriges(EU) mur i Nordafrika. EUs mur dar ar prototypen till muren i Israel. Troligen sa kanner Svenskarna till allt om skammens mur i Afrika men det ar alltid enklare att kasta en massa skit pa Israel.

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

anonym: Så du menar att alla de länder, inklusive Sverige, som röstade emot USA och Israel är problemet för de är diktaturer?
Jag inser också att FN inte fungerar, men jag tänker inte erkänna att problemet är så lätt som att det är diktaturernas fel. Det är snarare det "realistiska" perspektivet som fortfarande dominerar tänkandet, ex: stater har inga vänner, bara intressen.
Du menar EUs ekonomiska mur mot Afrika? Eller vilken mur menar du? Du får gärna skriva om den.

Anonym sa...

KOCKEN: Nar jag sager diktaturer sa avser jag inte USA eller Sverige till o med Israel. FN fungerar inte langre det ar en omojlighet att komma fram till olika losningar pa problem nar merparten inte foljer regler o utnytjar FN for deras egen agenda. Om du har 2 fotbollslag som spelar sa kommer det aldrig att fungera nar det ena laget foljer reglerna o det andra laget bryter mot alla regler som finns i regelboken. Kanske kan det bli ett FN for demokratier o dom andra far klara sej sjalva. Angaende muren sa avsag jag EU muren som med hjalp av staket soldater o hundar hindrar flycktingar att na EUomrade. Det finns aven dodsfall med flycktingar som dodas vid deras forsok att na EU. Den Israeliska muren stoppar sjalvmordsbombare som nu har fastnat pa utsidan av muren.

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Men vad är det som säger att USA och Israel följer "reglerna", eller du menar att de inte gör det? USA och Israel bryter ju konstant mot, eller vägrar skriva under de resolutioner som går emot deras egna agendor. USA och Somalia är väl de enda länderna i världen som tillåter dödstraff för minderåriga t ex, de vägrar skriva under resolutionen som skulle förbjuda det. USA är ju verkligen ett av de länder som bara följer sina egna regler. Jag tror inte FN någonsin "fungerat" för övrigt, och det kommer aldrig göra det med den nuvarande strukturen i säkerhetsrådet t ex. Och ett FN för bara demokratier skulle ändå inte hjälpa mot USA, som vi ju alla anser är demokrati, men som egentligen kanske borde kallas för en plutokrati.
Ja, jag kan hålla med om att den EU muren som byggs i Spanien främst borde uppmärksammas mer och Europa tar definitivt inte sitt ansvar vad det gäller förhållanden i Afrika. Men det hindrar ju inte att man kritiserar Israels mur som skär igenom palestinska samhällen och omöjliggör för palestinierna att leva ett normalt liv. Muren dras dessutom på ockuperat område, dvs Israel har ingen som helst rätt att sätta upp en mur där. Israel kan sätta upp en mur runt 1967års gränser, fine, gör det bara, så kan Israelerna sitta där bakom och känna sig "trygga" från resten av världen och så går det inte ut över palestiniernas frihet. Men det handlar självklart inte om det, det handlar om att expandera Israels gränser och fördriva de elaka araberna som av en händelse bor där.

Anonym sa...

Ufantligt irriterande alias. How come?

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Måste man svara på sånt också, ifrån en anonym dessutom?:)

Gavril sa...

De enda svenska politiker som till äventyrs kommer att kritisera den sionistiska massmördarenklaven är möjligen sådana som går i pension och/eller lider av någon livsavkortande sjukdom.

Att kritisera denna cancerparia för världsfreden är nämligen behäftat med nedsmetning av anklagelser om "antisemitism" och ödelagd karriär till följd av hets från papegojmediakonglomeraten och övriga rabiata sionistfascister.

Den journalist på SVT som skulle rapportera från "konflikten", och inte fokusera så mycket på den sionistiske ockupanten som fått en ruta krossad av en modifierad nyårsraket från Gaza, utan på de olyckliga icke-judar som mördats av honom och hans familj, kommer inte att få en varaktig anställning....

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.