fredag 10 augusti 2007

Över en miljon dödade Irakier samt Israel lovar att fortsätta sitt evighetskrig mot palestinierna

Ingen fred på tre till fem år? Inte för att siffrorna 3 till 5 betyder något eftersom Israel själva anser sig få bestämma hur freden ska se ut. Om man själv dikterar alla villkor för "freden" så går det utmärkt att häva ur sig olika framtidsiffror utan betydelse. Freden kommer enligt Israel när alla Palestinier gett sig av och lämnat de ockuperade områdena. Israels "säkerhet" betyder att man kan legitimera alla former av ockupation och statsterror. Att Palestinierna har laglig rätt att försvara sig nämns knappt mer i mainstreamen men man kan ju påminna sig lite då och då om att de faktiskt har det.

Det är alltså så att Israel ockuperar palestiniernas områden och inte tvärtom. Men vi ska förvänta oss att de palestinska motståndsrörelserna upphör med sina raketattacker först, innan Israel lämnar de ockuperade områdena? Vilka incitament har då motståndsrörelsen för att avsluta den väpnade kampen? Enligt Israel ett enda incitament, att slippa bli sprängd i bitar. Det är allt, ockupationen ska fortsätta tills allt väpnat motstånd är krossat. Då kan "fred" uppstå enligt Israel.

Låter det som en hållbar plan? Om Sverige befann sig under ockupation, när skulle vi ge upp? Alltså ge upp helt och hållet, aldrig mer ta upp ett vapen mot ockupanterna, foga oss, buga och bocka för våra nya mästare och låta dem diktera våra liv, förnedra och tvinga bort oss från våra hem? Borde den Norska eller Franska motståndsrörelsen under WW2 givit upp? Lagt sig ner och hyllat Nazityskland som dess nya härskare och låtit Hitler diktera freden?

Israel kan bygga världens högsta mur och gömma sig bakom om de så önskar. De kan sätta upp kanoner och vakttorn bäst de vill, men bygg den då på Israelisk mark och inte på ockuperad. Sen kan Israel sitta där bakom och känna sig säkra. Det är självklart att Israel bemöts med hat och våld p.g.a ockupationen, hur kan man ens förvänta sig något annat?

...

Såg det först idag att över en miljon dödadts i Irak enligt justforeignpolicy.org. Deras siffror bygger på studien som publicerads i tidningen Lancet juli 2006. Ett år senare har vi alltså passerat 1 miljon. Inte helt otänkbart med tanke på det senaste årets förödande utveckling i Irak.
Just Foreign Policy Iraqi Death Estimator

Uppdatering: Har nu lagt till Iraq Body Counts räknare på sidan.
width="94" height="19" border="0">

Vilken av dessa räknare som kommer närmast verkligheten spelar kanske inte så stor roll. Siffrorna är bara grymma och egentligen omöjliga att förstå.

Bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

menshevik sa...

http://scienceblogs.com/deltoid/upload/2007/07/KaneLancet.pdf
is a new study which disputes the Lancet published work. Iraq Body Count has a muchh lower (if still atrocious set of numbers), http://www.iraqbodycount.org/editorial/defended/3.6.2.php

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Ok, tack för tipset.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.