fredag 19 december 2008

Det är svenskheten som fattas dem

Invandrare är en helt igenom homogen grupp som kommer till Sverige från ociviliserade länder. I dessa länder har man inte fått lära sig någonting. Barn och vuxna måste därför lära sig allting från början när de anländer till Sverige.

Steg ett är naturligtvis att fylla i ett Svenskkontrakt så att man bekräftar att man väljer att vilja bli svensk. Därefter måste de snabbt avvänjas vid sin mystiska förtryckarreligion. I Malmö har det socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu insett detta och menar att moskéer och andra aktiviteter inte passar in i invandrarnas bostadsområden. Han bor inte där men vet vad invandrarna egentligen behöver och det är att lära sig bo! En boskola ska nu ersätta invandrarnas egna mystiska religion och andra konstiga föreningar.

Här ska nyanlända flyktingar lära sig hur man lever i en lägenhet i Sverige.
– När vi gör en nysatsning på området passar inte den aktiviteten som sker i Islamiska kulturföreningen in, säger, Ilmar Reepalu.

Dessa stackars krakar har alltså lämnats vind för våg efter sin ankomst till Sverige i flera decennier och aldrig vetat hur man skulle bo! Äntligen ska de nu få lära sig något vettigt som de kan ha nytta av hela livet.

Det finns alltså hopp för invandrarna bara de tar kurserna i boskolan. Det kan mycket väl vara så att de blir lite mer svenska och lite mindre invandrare av dem och på så vis förstår hur man bor. Risken är ändå att det är försent för de vuxna att lära om och göra sig av med sina vanföreställningar om vad det innebär att bo.

Därför bör mer kraft rikta in sig på invandrarnas barn. Ett fantastiskt projekt startar nu Rinkeby för att vaska fram de bästa invandrarbarnen som har störst potential att bli riktigt svenska.
Rinkebyakademin har valt att fokusera på att lära kommunens bästa elever hur dom ska uppträda för att få ett jobb. 90 elever från Rinkebyskolan deltar i projektet som den ideella föreningen Akademiker för Rinkeby står bakom.
Tanken är att hela 100 företag ska ta emot elever som sen ska coachas i jakten på att få sitt första jobb.

Hela 100 företag tar emot dem, till skillnad från när de ansöker om jobb på vanligt sätt, då ingen tar emot dem pga deras mystiska namn. Som komplement till denna utbildning bör barnen därför byta namn till något mer svenskklingande. Därefter kan de med fördel också studera Magdalena Ribbings vett & ettikett-spalter i DN.

Det är självklart att de som är bra på matte och engelska har en god start för ett bra liv i Sverige men det räcker som sagt inte, de måste därför få denna kurs i svenskhet därför att de inte vet hur man uppträder mot arbetsgivare eller hur man får det svenska kundtänkandet att genomsyra ens livsstil. Det är precis den här typen av sorteringsskola som kommer motverka flumskolan och få fram de bästa invandrarna som kommer att bli de bästa invandrarsvenskarna. Det skulle inte förvåna om det just nu sitter en liten framtida VD där ute någonstans i Rinkebymörkret. Med rätt svenskhets-coach kommer han gå långt. Risken är annars att även dessa smarta barn får bli städare eller arbeta på snabbmatsrestaurang, vilket vore slöseri med goda mattekunskaper.

Läsvärt: Basen Mahmoud i DN.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

B-O Gavne, Vasteras sa...

GLÖM INTE!
Att detta, nu i Rosengård, annars i t.ex. Trollhättan, handlar om politiska (lokal-)samhällen -alltså kommuner- där de styrande (lokal-) politikerna benämner samhället för ”stad”. Malmö ”stad”.
Till vad vi svenska folk har överenskommit, lagskrivit, att våra –alla- kommuner skall benämnas just ”kommun”. Att vi svenska folk vill ytterligt hävda demokratin, att alla våra kommuner, och dess invånare, är lika värda.
Där alltså dessa politikerna i Malmö, och t.ex. i Trollhättan, vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.

-Alltså visst finns Malmö –och t.ex. Trollhättan- ”stad”, med sina gator, trottoarer, höga hus och trångt. Där benämningen ”kommun” avser samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.
Och också, att jag absolut inte hävdar att denna så kallade kommunreformen från runt 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag flera själ för att, den kanske idag bör revideras, något. Att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. –Men inte att den skall revideras med våld och terror, som nu några sysslar med.

-Han heter särskilt i Malmö Ilmar Reepalu, socialdemokrat. Och han får stöd i detta stads snackande av kommundirektören –hon kallar sig förstås för stadsdirektörn´- i Malmö Inger Nilsson. Och det är uppenbart ren kriminalitet för dessa myndigheterna att benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”. …tacka då faeeen för att det då kan bli till upplopp i Malmö; och t.ex. Trollhättan. Kriminalitet som ju kriminalitet!

Pastey sa...

Ok, det ska jag lägga på minnet... eller nåt!?

Kerstin sa...

Brotsett från vanvettet i Sverige de senaste 18 åren, och det ännu värre vanvettet just nu:

Tack för julhälsningen och
God Jul
önskar jag dig tillbaka.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.