tisdag 3 februari 2009

Undrar hur länge Carl Bildt kan stå på huvudet?

Carl Bildt är i Gaza och säger till SR:

På frågan om Carl Bildt nu kommer att inleda en dialog med Hamas när han nu kommit till Gaza, svarade Bildt:

– Nej, så är det inte. Däremot hoppas jag att man ska få en bättre dialog mellan palestinierna själva. Det är de som ska tala med varandra på annat sätt för att förhindra att Gaza och Västbanken går olika vägar, för att förhindra att Palestina aldrig får någon framtid som oberoende stat. Det fordras att palestinier efter denna tragedi börjar tala med varandra och gör de det som kommer också det internationella samfundet att respektera det.

Jo just det vahetere....!? För vad har t ex Israel med det här att göra? Det är ju bara en "tragedi" som berör palestinierna för sig själva? Palestinierna måste tala med varandra "på annat sätt", d v s det sätt vi dikterar, Hamas får t ex inte tala. Anledningen till att palestinierna aldrig kan etablera någon stat är deras eget interna fel, Israel har inget med det att göra. Tack för den förklaringsmodellen Carl Bildt!? Har du kollat kartan Calle? Vid det här laget är nog alla palestinier överlyckliga över Israel och "det internationella samfundet" som alltid visar dem den solidaritet och den respekt de förtjänar. Där behövs ingen försoning.

Lycka till Carl Bildt, vad det nu än är som du pysslar med?

Och omvärlden förväntas återigen betala för Israels härjningar? Det är helt enligt "försoningsprocessens" logik att hålla Israel både ekonomiskt och moraliskt oansvariga antar jag.

Bloggar: Esbati, Motbilder.

Läs även andra bloggar om: , , .

Gammelmedia: SVD 1,2.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.