onsdag 18 februari 2009

Upphovsrättslobbyn måste stämma Kina

Häromdagen berättade nämligen SVT:s Aktuellt att trehundratusen kineser i minuten(!) fildelade via The Pirate Bay. Trettiotusen i minuten bara i Sverige.

Det betyder att TPB alltså inte berörs av The great firewall of China d v s den kinesiska staten medverkar aktivt till att låta TPB vara tillgängligt för sina medborgare! Detta är en skandal! Fattar någon hur många exemplar och hur mycket potentiell försäljning som försvinner i och med detta?

Efter det att upphovsrättslobbyn fått sina 117 miljoner av TPB-pojkarna måste man därför ge sig på att stämma skiten ur Kina och då måste man verkligen knäcka dem med ett fantasibelopp som ingen ens har hört talas om i mänsklighetens historia! Niotusensilljoner upphöjt i Z kvadriljoner MEGADOLLAR lär ju all den där uteblivna försäljningen minst vara värd.

Killarna från TPB och Kina borde därefter isoleras helt, eller snarare måste vi skydda upphovsrättsindustrin och våra värderingar från dem och hindra dem från att ta del av internets i framtiden! Genom att alla stater bygger en annan Great Firewall runt TPB och Kina som gör att de inte kommer in ända tills de hederligt lovar att aldrig mer fildela igen.

Läsvärt: Badlands, Roya, Svensson, Knasteoretiker och Annarkia.

Läs även andra bloggar om: , , , , , , .

Gammelmedia: SR,SVD, AB, DN, NM.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Uppriktigt sagt så tror jag kineserna skiter i amerikanerna och deras upphovsrätt. I Hongkong så kanske man är mer försiktig i butikerna, men bara ett stenkast längre bort, i Shenzhen, så kan man besöka hela avdelningar med multimedia (musik, filmer, dokumentärer, etc) utav samma storlek som en liknande avdelning i en större svensk stad. Men det finns en stor skillnad, allt är kopierat i den kinesiska butiken, och jag tror knappast att dessa stora skivavdelningar är okända för myndigheterna. Kommer man stänga dem nu? Det är nog mindre sannolikt att myndigheterna stänger dem nu, då denna industri ger välbehövliga jobb.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.