tisdag 24 februari 2009

Universitetskurs i "Kapitalet" online

Mediernas pro-rojalistiska representanter ser extra fåniga ut idag med sina små leenden på läpparna varje gång de får upprepa det überfantastiska som hänt. Ingenting annat än just återupprepandet av denna blåblodiga historia får plats idagens nyhetsflöde. Världen tycks ha stått stilla idag och väntat på beskedet, precis som de smått rubbade människorna som hade samlats utanför slottet för att vänta på att "familjen" skulle anlända.

Och när jag hör pappegojmedierna bräka ur sig: "Säga vad man vill om detta, men många var idag glada och lättade över beskedet", skänker jag en tanke till Stalin och undrar om inte hans gulager var en sån tokig idé ändå!?

Det är tur att vi lever i den s k informationsåldern och kan välja fler mediekanaler och slippa ta del den svenska kulturens kanske mest förnedrande reaktionära och idiotiska uttryck.

Jag har återvänt till Miro och letar febrilt efter nya spännande podcasts. Inom politik/samhälle genren är givna favoriter Democracy Now och Al-Jazeeras grejer. Jag rekomenderar även UCTV:s Conversations with history.

En annan fin kanal är en kurs i att läsa och förstå Karl Marx Kapitalet med professor David Harvey. Tretton lektionstillfällen där han föreläser framför elever med visst utrymme för frågor. Jag har bestämt mig för att ta mig igenom Kapitalet med hjälp av denna kurs. Till varje lektion får man så klart några kapitel att läsa. För min egen del kan jag säga att Harvey hittils har underlättat förståelsen av kapitel 1 och 2. Jag tror inte man ska läsa Kapitalet själv, och helst inte utan någon sorts förförståelse. Allra bäst är nog att ta sig an verket i en studiecirkel, men om man inte har tillgång till en sådan rekomenderar jag David Harveys föreläsningar.

Nöjes- och framför allt teknik/dator/program-kanaler verkar det finnas gott om på Miro. Jag har inte hittat någon riktigt bra Ubuntu-kanal ännu, men Category5 tipsar om en del grejer i Ubuntu. Den som hittat någon riktigt bra Linux/Ubuntu-kanal får gärna dela med sig.

Bloggar: Pia om finska motsvarigheter till Sd, Proletärbella om (m):s senaste rasistflört, Motbilder om några störtschöna engelska aktivister.

Läs även andra bloggar: , , , , , , , , , ,

De gamla pappegojrojalisterna:SvD,SR, DN.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.