måndag 9 mars 2009

Gammelmediakampanjen mot Stoppa Matchen-demonstrationen

Det borde stå klart för alla vad gammelmedierna försökte göra veckorna och dagarna innan Sverige-Israel-matchen i tennis. För den som missat det rekomenderar jag Spartakistas genomgång. Bara för att citera en av Spartakistas synpunkter.

5. Oxå i fredags när INGET hände fanns det journalister på plats i HJÄLM (!) utanför baltiska hallen.


Ett annat exempel ur raden av märkligheter från DC-rapporteringen var förra veckan under en Aktuellt-sändning där man kopplade ihop hela demonstrationen med en journalist som utnämnt sig själv till expert på extremism. Han hade tydligen skrivit en bok om vänster- och högerextremism som jag förstod det och fick sitta och spåna om det i några minuter. Det gick inte att tolka det på annat sätt än att hela demonstrationen skulle fyllas med dem som han beskrivit i sin bok.

Gammelmedierna gjorde allt för att få Stoppa-Matchen-demonstrationen att framstå som anti-"folklig", farlig och enbart fylld av extremister. Det är förmodligen ingen slump att färre deltog i den än vad arrangörerna räknade med.

För övrigt menar Folkpartiets Birgitta Ohlsson att man inte bör ställa ockupationsmakten Israel till svars för något av deras folkrättsvidriga brott. Man bör istället tala om andra länders brott och inte nämna Israels. Att Israel är en rasistisk stat som bombar småbarn med fosfor spelar ingen roll därför att Israel är "mellanösterns enda demokrati". Israel skulle förmodligen kunna atombomba Gazaremsan och Ohlsson skulle ändå stå där som ett fån och ursäkta det med samma floskler.

Bloggar: Motvallsbloggen, Vindskupan, Svensson, Gaza; Peace n' Freedom, Pierre Gilly.

Läs även andra bloggar om: , , , , , , , , , .

Gammelmedia: Sionister som medvetet missbrukar betydelsen av ord tas på allvar av borgarmedierna SVD och DN.

3 kommentarer:

Serhat Daran sa...

Borgarna har aldrig varit särskilt benägna att ta ansvar eller vara konsekventa.

Anonym sa...

Jag försvarar inte Israel men hur smart var det att bränna av raketer mot Israel efter att eldupphöret upphört. Vidare är Hamas en korrupt organisation, som la beslag på hjälpsändningar efter att striderna tillfälligt upphört. Hur smart var det? I grund och botten skiter Hamas i folket utan vill antagligen bara ha makt att utnyttja för egen del!

Pastey sa...

Bazooka: Undrar hur "smart" det är av Israel att ockupera trakassera mörda och fördriva ett folk i över 40 år? Undrar hur mycket Israel "skiter i" detta folk?

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.