söndag 23 december 2007

USAs agerande bekräftar vad alla redan vet

FN:s generalförsamling röstade igenom en ny budget. Alla utom USA var alltså nöjda.

USA röstade emot på grund av en post i budgeten på 6,7 miljoner dollar som är avsedd till att finansiera en uppföljning av världskonferensen mot rasism och rasdiskriminering i Durban i Sydafrika 2001, en konferens som USA anser var anti-israelisk.
USA-delegationen lämnade konferensen i Durban 2001 med motiveringen att den pekade ut Israel "för censur och övergrepp" och påstod att apartheid existerade i den judiska staten.

Ja hur vågar världens samtliga länder påstå något så oerhört? Det ironiska är ju hur ovanstående agerande från USA verkligen bekräftar det som alla redan vet, nämligen att det som Israel de facto ägnar sig åt är apartheid och rasdiskriminering. Det som alla redan vet men inte kan göra något åt p g a USA, se mitt blogginlägg från igår t ex. Man kan förstås också notera inflytandet från AIPAC och andra sionistiska lobbygrupper i USA i detta fall. Lobbygrupper som enligt andra mer "moderata" lobbygrupper inte alls ser till Israels bästa, utan istället ökar misstänksamheten, för att inte säga hatet mot Israel och USA. Ovanstående visar ju även att att dessa lobbygrupper lägger alla ägg i en korg, man har ännu så länge USA på sin sida, men vad skulle hända om USA tvingas lämna mellanöstern och/eller vänder Israel ryggen? Vilka vänner har man då?

Förhoppningsvis finns inte många andra "vänner" i världen som stödjer apartheid, rasdiskriminering, ockupation och fler bosättningar. Och det finns ännu färre länder som verkligen skulle komma till undsättning med det omfattande "bistånd" av vapen och utrustning som USA ger Israel. För att inte tala om det stöd Israel alltså får i FN av USA.

Annapolis var alltså för bara några veckor sedan, och nu utvidgar man återigen bosättningarna, en återupprepning av vad som skedde efter Oslo alltså. Fortfarande lika hopplöst och meningslöst för palestinierna att förhandla med Israel. Israel skulle kunna tvingas acceptera en FN styrka som garanterade Palestiniernas rättigheter med USA ute ur bilden. Ja man skulle kunna åstadkomma mycket för att förbättra palestiniernas situation med ett förändrat USA.

Bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Israel praktiserar bara exakt samma principer som muslimska länder gör mot ickemuslimer i sina.
Skillnaden är dock att i Israel bor en mycket stor andel muslimer i all välmående. Vad är det som lockar muslimer att bosätta sig i det "ondskefulla" Israel?? Kan det vara välstånd och stabilitet?

Pastey sa...

Ah, ett klassiskt retoriskt knep. Ge någon annan skulden för det egna beteendet. Fint. Jag väljer att inte kommentera din kommentar mer än så.

Anonym sa...

Gratulerar Pastey, även du har fått en av "guds utvalda" målvakter som bevakare av din plats i rymden.....


(fredliga) judar levde i fred med både muslimer och kristna i det heliga landet innan man bestämde sig för att sätta Herzl´s plan om ett etniskt rent hem för judar här.

I takt med att likhetstecknet mellan judenhet och den fascistiska rasåtskillnadsockupationen "israel" så smått börjar ifrågasättas av judenheten flyttar allt fler därifrån till sina tidigare värdländer, även till andra delar av mellanöstern, för där finns ingar etniskt rena stater.

Sedan kan man med tanke på att 80% av judenheten är ättlingar till de Khazarer i sydryssland som masskonverterade till judendom ifrågasätta deras "historiska rätt" att ockupera och försvara sig mot icke judars existens. De övriga 20 var just de som levde i fred med övriga semiter i trakten, men de är sedan länge borta...

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.