onsdag 19 november 2008

Använd just din konsumentmakt till att rädda världen!

Hej konsument! Här är ett meddelande från Sveriges förenade kapitalisters intresseorganisation. Som bekant har det solidariska deltagande och demokratiska samhället kapitulerat inför den segrande marknaden. Det tycker vi är bra! Allt annat vore kommunism! Det här betyder b l a att just DU som konsument ställs inför ett antal val. Konsumtionsval är som bekant den enda riktiga formen av frihet och det är nu upp till DIG i det nya marknadssamhället att som enskild individ göra rätt val och avgöra hela din framtid. Här följer en liten lista på alla de frihetsval som just DU nu måste göra. OK, konsumentval är kul, nu kör vi!


  • -DU måste för det första hålla koll på alla Sveriges banker och deras räntor. Du måste sätta dig in i varje bolag, läsa deras kvartalsrapporter och analysera deras styrelser. Här går det att göra massor av rationella val så att just DU kan få den bästa räntan! OBS: Finansministerns tips: Klipp ut de små notiserna i tidningarna om bankernas räntor och spara i en scrap-book, sen kan du snabbt jämföra dem och därefter ringa upp dem och använda just DIN konsumentmakt mot dem!


  • -Just DU måste nu planera och börja spekulera i din framtida pension! Det finns runt 700 PPM-fonder! Se till att just DU gör rätt val, för du vill väl ha så bra pension som möjligt? Att sätta sig in i över 700 fonder är roligt och enkelt! Ju fler valmöjligheter som finns ökar ju bara graden av frihet! Du som konsument kanske borde ställa dig frågan om 700 PPM-fonder verkligen räcker?


  • -Slutligen måste DU måste nu använda din konsumentmakt till att rädda planeten jorden från en miljökatastrof! Även vi svenska kapitalister är så klart för miljön, vi har också sommarstugor, men vi vill att just DU som kund ska ha friheten att rädda planeten! Ansvaret bör ligga hos den som använder planeten, och det är ju du som kund! Ju mer och bättre saker du köper desto mer kan du rädda jorden! Varje gång du går och handlar måste du på eget bevåg kontrollera att t ex all mat du köpt odlats, framställts och transporterats på det mest effektiva och miljövänliga sättet. Även här kan just DU göra massor av rationella val och rädda planeten. Och du, var inte rädd för att fråga personalen, det är nämligen deras ansvar att se till att allt i butiken har framställts på ett sjysst sätt, och de får ju i sin tur information från en helt objektiv chef och ledningsgrupp samt aktieägare som bara har DIG och miljöns bästa för ögonen.Ok, här var några av de frihetsval som det nu är upp till dig att göra. Vi är övertygade om att du gör rätt val, men se upp fel val leder nämligen till oro och ångest! Därför kan det vara bra att ta del av våra informationskampanjer, som vissa kommunister föraktfullt kallar reklam eller PR! Detta är så klart en felaktig beskrivning av dem. I våra informationskampanjer ger vi just DIG den mest objektiva och bästa informationen som ett stöd för att just DU ska kunna fatta rätt beslut, d v s det som känns rätt just för dig. OK, konsument sätt igång och välj nu! Vi ses väl där ute i butikerna!

mvh
Sveriges förenade kapitalisters intresseorganisation

Läsvärt: Dan Josefsson i AB främst om en ny avhandling av Dick Forslund. Via Ekonomikommentarer.

Trots fondbolagens och myndigheternas uppmaningar om att engagera sig, finns det inga rationella skäl till att vara aktiv i valet av premiepension. Det hävdar Dick Forslund i avhandlingen "Hit med pengarna!". Han har undersökt hur finansiell reklam, förr som nu, utgår från emotionell påverkan snarare än från rationella argument.


Andra bloggares har också ett kundperspektiv på , , , , , ,

1 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jag vill inte använda min konsumentmakt:-(

Jag vill ta en promenad i maj och se den nya grönskan slå ut och höra den första lövsångaren sjunga:-)

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.