måndag 24 november 2008

Vad är S strategi för att hejda de rasistiska tendenserna?

De nya lite brunare Moderaternas förslag om "svenskkontrakt" debatterades igår på SVT:s Agenda. Det här är alltså ett förslag som är rasistiskt och vedervärdigt. Det är ett förslag som är så lätt att yxa ner att jag inte själv tänker bemöda mig utan hänvisar till t ex följande bloggare: Alliansfritt Sverige, Svensson, Blogge, Röda Malmö, Radar, Badlands Hyena, Det progressiva USA och Ung Vänster.

Åter till den där Agenda-debatten ovan. Problemet är att sossarna INTE yxade ner förslaget som de hade alla möjligheter till i gårdagens Agenda och pekade ut det som den rasistiska flört det faktiskt är. Sossarnas Veronica Palm berörde knappt det idiotiska rasistiska förslaget i debatten utan försökte istället uppenbart föra någon ny sosse-strategi som verkade gå ut på att "ta tillbaka" begreppet "arbetslinjen" från moderaterna.

I slutet av debatten blev det väldigt märkligt, då alla parter inklusive programledare, på ett otroligt krystat sätt skulle undivka att ta ordet rasism i sin mun. Programledaren undvek på ett häpnadsväckande sätt att säga det som alla tänkte, nämligen att Sverigedemokraterna är rasister och att moderaternas förslag har en rasistisk koppling, kolla ansiktsutrycket, man ser att hon var rädd att slinta.

I sista stund hann hon formulera frågan hur sossarna respektive moderaterna ska möta SD:s "framgångar". Svaret från Palm blev återigen sossarnas nya arbetslinje-ord!? Att lägga rasistiska förslag är inget problem i sig? Är det så här Palm och sossarnas ska argumentera mot SD och rasisterna? Genom att inte ifrågasätta rasistiska högerförslag i sig gör de rasism och rasistiska förslag acceptabelt. Är detta en förberedelse för sossarnas egna "tuffa" förslag mot invandrarna? Sossarna och Moderaterna ska nu alltså fokusera på att tillsammans se vem som kan säga "arbetslinjen" flest gånger och vem som kan ställa "tuffast krav" på invandrare!?

Det var en usel debatt och en uruselt svag argumentation från Palm som inte tydligt satte ner foten och pekade ut moderaternas allt grumligare tendenser.

S&M sitter i samma båt, höjer varsitt finger i vinden för att känna vart vinden blåser för tillfället, det är svensk riksdagspolitik anno 2008.

Andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Olof Palme! Lena Gräns! Cats Falck! Carl Algernon! Ingvar Heimer! Hilding Eek! Gunnarsson! Makarna Winbergh!

http://kraxpelax.blogspot.com/

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.