torsdag 23 april 2009

Det enda EU-kritiska alternativet

Vänsterpartiets Eva-Britt Svensson kämpar tappert mot klåfingriga gubbars egenintressen i Bryssel.


Ändringsförslagen återställer de principer som europaparlamentet antog med bred majoritet i förstabehandlingen i september förra året (Svensson föreslog bl a "166:an"). De är formulerade i tre delar och kommer att läggas till andrabehandlingen den 5 maj. Sista dagen för att lägga ändringsförslag är 29 April, men hon har valt att publicera dem redan nu för att tydliggöra att det finns mer som måste åtgärdas än vad de nu så berömda ändringsförslagen 166 och 138 gör. Hon vill säkerställa att inte Internet förvandlas till ett kabel-TV-Internet - alltså utvecklas mot att förvalda tjänster och innehåll säljs till oss medborgare istället för att vi får välja själva.

- Vi som älskar Internet säger att "användarnas rättigheter" definieras av vad vi använder vårt abonnemang till, säger Eva-Britt Svensson (V), EU-parlamentariker. Vi vill inte bli reducerade till konsumenter så att våra rättigheter bara utgörs av vad som står i abonnemangsavtalet. Dessvärre öppnar både rådets gemensamma ståndpunkt och de kompromissförslag som arbetats fram i triloger för detta. Vi vill vara medborgare på Internet, inte blott kunder eller konsumenter.


Via Erik Josefssons blogg, Vänsterpartistiskt gräsrotsaktivist i Bryssel som även han kämpar mot vansinnesindustrin som vill förvandla internet till kabel-TV och medborgarna till passiva mottagare av reklambudskap.

Vänsterpartiets EU-sajt.

I övrigt har författaren Unni Drougge lagt ut sin bok på The Pirate Bay och till det har hon formulerat en alldeles enastående motivering på Newsmill. Jag tycker synd om Jan Guillou och alla andra teknikfientliga. All heder åt Drougge som jag aldrig läst tidigare men nu definitivt kommer att provlyssna på för att bilda mig en uppfattning.

Gammelmedia: The Piratebay-rättegången, måste vid det här laget mer eller mindre betraktas som ett skämt. Nätoperatören Ephone kämpar på mot lobbyn som förmodligen vill se lagar som gör att artisters verk aldrig blir allmän egendom.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.