lördag 18 april 2009

För rasism och mot en skola för alla

Sveriges regering och framför allt Der Volkpartei visar än en gång hur mycket man älskar apartheidstaten Israel och hur sionism inte anses vara ett problem. Inga representanter skickas till Genève för FN:s konferens om rasism. Ett politiskt ställningstagande som ger uppskattning hos USA och Israel. Ett ställningstagande som säger -Vi kommer inte protestera mot era bosättningar, er rasistiska politik eller ens eran etniska resning av palestinierna. Det är inte bara ett tyst medgivande utan aktiva åtgärder för att bortse från Israels brott mot mänskligheten.

Det är underbart att se att det finns en liberal maktelit med nykoloniala och rasistiska förtecken över hela Europa som sluter sig samman när intressena kallar.

En annan stötesten är en punkt i utkastet till slutdeklaration som stipulerar att bosättningar — som de israeliska på Västbanken — är tätt sammanbundna med rasism. Bosättningspolitiken i Mellanöstern kritiseras visserligen allmänt, men länder i västvärlden ogillar att de ses som utslag av rasism.

Dessutom finns det missnöje med den vid första anblicken harmlösa formuleringen om att slavhandel, apartheid och kolonialism aldrig får falla i glömska. Britterna fruktar att folk i tidigare kolonier ska kunna kräva ersättning å sina koloniserade förfäders vägnar, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.


....

I övrigt har Vänsterpartiet ett litet skolpolitiskt utspel på nyheterna idag. Gör gymnasiet obligatoriskt.

Alla insåg redan 1996 när jag började gymnasiet att det de facto var obligatoriskt. Det fanns inga jobb för en 16 åring som kom direkt från grundskolan, och det fanns i princip inte heller några jobb för oss ens när vi gått ut gymnasiet! Och de jobb som fanns efter gymnasiet var så långt ifrån akademiker man kunde komma. Efter 3 års gymnasieutbildning började jag i en köttfabrik i Slakthusområdet i Sthlm. De som hade läst samhäll eller natur fick ta samma sorts jobb, eller kunde då välja att börja plugga vidare.

Major Björklund vill inte se ett sådant förslag eftersom det skulle kosta pengar, pengar som skulle kunna gå till skattesänkningar. Björklund vill heller inte bidra till att höja kompetensnivån för alla utan bara för vissa. De med problem och som ofta kommer från studieovana hem ska förbli studieovana, de ska få kvar- och försittning i majorens penalistiska vision av samhället. De studievana däremot ska stöttas och hjälpas på alla sätt och vis genom t.ex. elitskolor där de är skyddade från alla problembarn. Problembarn i en skola och elitbarn i en annan, problembarn på köttfabrikens golv och elitbarn i köttfabrikens styrelse.

Bloggar: Loke, Sic itur as astra, Röda Raketer.

Läs även andra bloggar om: , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Obligatoriskt med gymnasium för alla. Grundskolan räcker inte till för att lärarna och det politiska systemet förhindrar ett effektivt lärande. Inför dessutom 3 timmarsdag i skolan. Det är förtrycka att tvinga elever att sitta för länge i skolan.

Anonym sa...

Det är väl bra att vi inte skickar några till Durban! Konferensen hålls ju i Geneve, däremot kallas den Durban II. Men det är väl för jobbigt att vara påläst?

Pastey sa...

Det verkar vara för jobbigt att vara trevlig också.

Kerstin sa...

Kanon Pastey:
Bloggen blev mycket trevligare att läsa (åtminstone för mig med min av ålderdom försämrade syn) och dessutom kan jag kommentera igen :-)

Pastey sa...

Kerstin: Bra!:)

Anonym sa...

Det är inte så snällt (mot Tyskland) att kalla folkpartiet för Volkspartei.
Men vill ändå göra det, skall du göra det rätt. Die Volkspartei är rätt tyska

Pastey sa...

Jag tycker skämtet/sarkasmen/ironin för en svensk publik framgår tydligare om det är felstavat, även om jag inte visste hur det stavades på tyska, så tack för upplysningen.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.