tisdag 21 april 2009

"tvåa på samma borgerliga boll"

Ann Charlott Altstadt träffar på pricken felet med sossarna och Sahlin i Flammans senaste ledare.


Nu ska välfärdsstaten istället privatiseras/läggas ut på entreprenad på grund av kvalité och kostnad. Men var befinner sig socialdemokratin? Deras stora problem är att de fortfarande är tvåa på samma borgerliga boll.
Mona Sahlins mediefigur fungerar inte – att prata långsamt överpedagogiskt med konstgjorda betoningar likt en dagisfröken som förklarar för fyraåringar hur man blandar grundfärger. Men än värre, nu när vänstern har en historisk chans att formulera systemkritik och politiska alternativ märks mer än någonsin att det inte finns någon ideologi som stagar upp hennes ord. När Socialdemokraterna lägger fram ett nytt skatteförslag, när de presenterar jobb­åtgärder eller vill höja a-kassan handlar det om trygghet, ibland om rättvisa men främst om den enskilde individen.

Trots att det är frågor med ett stenhårt maktperspektiv och borde presenteras i en sammanhängande ideologi med ett tydligt visionärt mål. Marknaden och offentlig sektor är två omfördelningsstrategier av rikedomar och makt. Med socialdemokratins benägna bistånd har marknaden alltmer tagit över som omfördelningspump och vi ser resultatet både i ökade klyftor och ekonomisk kris.

Läs hela.

Läs även andra bloggar om: , , , .

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.