söndag 29 juli 2007

Mer vapen till Israel, uppenbara resultat att vänta: våld, död och förödelse

Det nya amerikanska militära stödet till Israel får en att undra om detta är del i någon större generell upprustning som ska ske inför ett anfall mot Iran med USA och Israel i spetsen för någon ny krigsförbrytarkoalition? Hur som helst är det en storslagen seger för Washingtons krigshökar, USAs kristna fundamentalister och Israels sionister, 10 års utbetalningar a 200 miljarder kronor. Fantastiska summor som vanligt när det gäller vapenindustrin. Om det inte ska användas mot Iran kan man ju vara säker på att det militära stödet ser till att slaktandet av Palestinier och Libaneser fullföljs enligt Israels plan och kan säkert även trappas upp till nya obscena nivåer. Vi kan ju vara säkra på att de i arabvärlden som redan ser USA och Israel som fiender kommer att fortsätta se dem som fiender. Israel och USA kommer även fortsättningsvis att uppfattas som allierade i ett aldrig upphörande "war on terror", dagligen upptagna av sina respektive ockupationskrig i mellanöstern. Krig som de uppenbarligen kan tänka sig fortsätta med en lång tid framöver, åtminstone så länge de har stöd av stora grupper fanatiker i sina respektive hemländer (se filmen från i fredags).

I veckan visades ju även en repris av Uppdrag gransknings dokumentär där man fick veta att Sverige säljer mest vapen i världen per capita och att man de tre senaste åren exempelvis beviljat över 800 ”undantag” (eftersom export av vapen är förbjudet enligt lagen är varje försäljning ett undantag från lagen) för försäljning av vapen till länder involverade i Irakkriget. Efter att Anna Lindh och Göran Persson kallat Irakkriget för folkrättsvidrigt undertecknar försvarsministern Leni Björklund ett avtal med USA om ett fördjupat försvarsindustrisamarbete. Sverige kommer nu även att exportera vapen till Saudi Arabien. Ett land som för övrigt står på Amnestys svarta lista därför att det systematiskt bryter mot 6 av 7 möjliga mänskliga rättigheter. Leni Björklund ville så klart inte kommentera någonting som hon och förra regeringen gjort eller skrivit under.

200 miljarder kr i vapen till Israel via USA kommer även gynna svensk vapenindustri så vi kan förvänta oss tystnad från våra folkvalda. Det vore för övrigt skrattretande att tro att den nuvarande pro-amerikanska svenska regeringen skulle protestera mot att skicka mer vapen till Israel som man vet kommer användas i Israels olagliga ockupation. Inte för att en S-regering skulle agerat annorlunda.

Bloggar om: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.