fredag 18 april 2008

Vi hyresgäster kan lätt avgöra nästa val

Högern fortsätter pumpa ut ideologiskt färgade utredningar, nu senast om hyresrätten. Varför känner man sig inte ett dygg tryggare av Michaël Kochs kommentar till sin utredning angående hyresrätten:

– Utgångspunkten är att vi har kvar bruksvärdessystemet, det är ingen skillnad på det sättet, det finns ett ökat marknadsinslag, men inte att man inför marknadshyror.

och:
– Det finns ju hyresgäster som riskerar högre hyror för att de bor i ett attraktivt område och de måste ju ha ett skydd. Förändringar får inte gå för fort, vårt förslag i den delen är att en hyra aldrig ska kunna höjas med mer än fem procent per år, med dagens inflation ska jag säga.

Nej precis förändringarna får inte gå för fort, förslaget skulle då riskera massiva protester. Bättre att långsamt genomföra ett systemskifte mot marknadshyror i stegvisa etapper så att folk inte upprörs så mycket på en gång. Till slut sitter de där med marknadshyror och ingen kommer fatta vad som hände.

Kontentan är allt kommer bli perfekt, förmodligen lägre hyror! Wow liksom! Marknaden fixar det där, don't worry be happy! Alla kommer helsäkert, förmodligen, troligtivs, eventuellt, åtminstone några att ha råd att köpa värsta fina bostadsrätterna i attraktiva etniskt klassrensade "gated communities" bara vi släpper den där dumma tanken på att ha en reglerad hyresmarknad.
- Man kan tänka sig att det uppstår situationer där en del personer som skulle kunna ha bott kvar med dagens system inte kan bo kvar. Men jag tror det rör förhållandevis få personer, säger han [Ulf Ahlström].


Som om det inte räcker med att en person tvingas flytta? Självklart drabbar inte förslaget Ulf eller Michaël själv då de för länge sedan har etablerat sig på arbetsmarknaden och har ett välbetalt jobb så som det anstår vita män i deras position.

Vi är över 3 miljoner hyresgäster och vi kan lätt avgöra nästa val, rösta bort marknadsfundamentalisterna 2010!!!

Andra bloggar: Kerstin Berminge, Josefin Brink

Andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

De förstår nog inte varför folk oroar sig. De vet ju att det finns billiga tält. Man kan få ett iglotält för två personer för några hundralappar. De är nog ganska varma för alla vet ju att ett litet utrymme värms upp lättare en ett stort, och tänk så miljövänligt sen!

Vad tror folk förresten att alliansen menar med sin nya miljöprofil?

Swimsuit Issue sa...

Hmm ja men den "miljöprofilen" och det där tältet går nog bra ihop. I och med den globala uppvärmningen kan fattiga bo i tält året om även i Sverige, och på så vis så bidrar de rika, alltså de som mest ökar den globala uppvärmningen, till att hålla de fattiga i tälten med värme.

Björn Nilsson sa...

Ett problem som inte är så litet är att socialdemokraterna i stort sett är med i den här svängen. Sahlin leder det femte Allianspartiet. Kan man tro att de i någon större utsträckning skulle ställa upp för hyresrätter och hyresgäster? De är för upptagna med att försöka ställa sig in hos några marginalväljare med bostadsrätter och företag för att hinna bry sig om sina kärnväljare.

Swimsuit Issue sa...

Ja, Björn det är nog dessvärre sant och bedrövligt.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.