fredag 29 augusti 2008

Sossarna kommer se till att vi får marknadshyror

Sveket har väl varit ett faktum länge men nu är det väl ändå ingen som tvivlar på att sossarnas och moderaternas bostadspolitik är två sidor av samma mynt.

Fler ombildningar till bostadsrätter och "framtidens hyror måste närma sig den så kallade marknadshyran" skriver DN. Cecilia Moberg, sossarnas bostadspolitiska talesamen säger att det inte handlar om "någon ren marknadshyra". Så betryggande. Och hon har inget problem med att "bostadsmarknadens parter" kommer fram till hyreshöjningar på 70%. Undrar hur många hyresgäster som är intresserade av 70% hyreshöjningar? Nåja, hon talar ju om parter här så hyresgästen kommer säkert att vara lika förhandlingsstark som värden och kunna förhandla fram en finfin hyra just till sig själv. För vi kan inte tillåta en stark hyresgästförening som uppmanar sina medlemmar att INTE rösta på partier som förespråkar marknadshyror. Hyresgästföreningen kommer som bekant i lydigt ledband efter M och S så att individen, denna rationellt ekonomiska skapelse, får se till att förhandla fram sin egen marknadshyra.

Till sist framhåller hon ett gott exempel i Malmö där "hyresnivåerna justerats", dvs höjts med 40% i innerstaden än för motsvarande lägenheter i ytterstaden. Så höjningen tar alltså självklart vid men marknaden sänker naturligt nog inga priser. Kontentan är, vill du behålla din gamla hyra i innerstan får du flytta ut till ytterstaden. Ända till den blivit lika "attraktiv" och hyrorna även där måste "justeras". Då får du väl flytta till nästa stad eller håla för att behålla samma hyresnivå.

Bor du i innerstaden och är trött på att grannarna inte håller samma höga klass som dig själv? Rösta på S eller M, spelar ingen roll vilket det är samma parti, båda kämpar för att just ditt rikemansgetto ska bli en verklighet!

Läs även andra bloggares åsikter om t ex det s.k. arbetarpartiet , eller om och

Motbilder om amerikanska företag som ägnar sig åt folkräkning, Ekonomikommentarer om 1,4 miljarder extremt fattiga och Loke om att lägga ner NATO.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.