onsdag 6 augusti 2008

FRA och dressyren av oss alla

Från Expressen-chatten med FRA-Ingvar:

Niklas Starow: Det påstås bla att nättrafik som inte möter sökbegreppen ska vare sig öppnas eller bearbetas. Exakt hur ska man kunna avgöra om ett mail eller ett sms möter eller inte möter sökbegreppen om man låter bli att öppna det?
Ingvar Åkesson: Vi använder sökbegrepp på ett sådant sätt att innehållet i all trafik inte granskas. Sökbegreppen kan vara av teknisk natur (viss satellit, viss fiber, vissa riktningar, etc.) och av trafikteknisk natur (telefonnummer, ip-nummer etc.). Dessa typer av sökbegrepp avgör om våra system överhuvudtaget ska jämföra innehållet i meddelandet med sökbegrepp av innehållsmässig natur. Enbart en mikroskopisk del av den mycket stora mängd trafik som passerar rikets gräns kommer att granskas. FRA kommer inte att ta del av svenska folkets e-post, telefonsamtal, sms eller fildelningar.

Även om all traffik inte granskas manuellt kopieras all traffik till FRA och skadan mot integriteten är redan gjord. Granskningen av "en mikroskopisk del" av en stor mängd traffik hör inte hit. Disciplineringen av medborgaren sker redan innan i vetskapen om att traffiken passerar statens vakande ögon. Att FRA inte kommer ta del av "svenska folkets e-post, telefonsamtal, sms eller fildelningar" blir i sammanhanget ett absurt påstående eftersom all svensk traffik ska gå via FRA? Hur kan de då samtidigt inte ta del av den och varför ska den i så fall passera FRA? Är inte de avslöjade listorna på avlyssnade personer bevis nog på att FRA avlyssnar personer som befinner sig i Sverige som kommunicerar med folk i utlandet. Vår kommunikation går via utlandet och tillbaka och vi kommunicerar gärna och ofta med människor över hela världen genom internet. Återigen, det finns inga nationsgränser för kommunikationsflödet och för att avgöra om den insamlade informationen är relevant måste en människa öppna och granska det, dvs brevhemligheten avskaffas.
En bild från stoppaFRAlagen.nu säger mer än 1000 ord.

Bloggar om , , , ,

1 kommentarer:

Anonym sa...

Fajaf, Magnus Brahn blogg numera (tidigare undergroundsite med prostitution, knark, underground, nyliberalism mm)

Jag har anmält till polis tidigare (minst 2 prostituerade kvinnor med bloggar: Esmeralda och Veronika) också anmält för uppvigling och fö försökt få programmet Efterlyst/insider intresserat (behöva kontakta medierna för sätta dit brottslingar)

Stockholmspolisen känner till detta (hahha)
Korruption
Buggat och tex FRA känt till och har bevis

Poliskår som begår brott och själva är korrupta (enda förklaringen).
Stockholm (nyliberal anda sas) och nu med outsourcing= väck med den typen som med stor frekvens är sammankopplat med detta (peer review = andra , sossepoliser sas som kanske inte är så kompetenta, kan ange dessa som ibland är mer teknikkunniga)
Inte ett pensionspoäng
Demokratisk mm skandal att dessa fått husera i en stad
Egentligen bara skickas till Svalbard= där man får klara sig själv om man kan försörja sig (så vill ju dom göra med andra så dom kan själva drabbas av samma öde)

Övrigt
Hacking (LO site, SSU inför valet och känt SSU hat)
Knark

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.