fredag 29 augusti 2008

Centerns FRA-lag sågades vid dagens hearing

Flera experter sågade idag Centerns FRA-lag i utfrågningen som Centern arrangerat.

– Utgångspunkten är att Europakonventionens rättigheter tillkommer alla i Europa. Om en norrman sänder ett paket över gränsen och svenska staten tar innehållet så är det en kränkning av hans äganderätt. På samma sätt är det en kränkning av norrmannens rätt till personlig integritet om svenska staten begår intrång i hans kommunikation. Alla i Europa har samma rättigheter, säger Clarence Crafoord, chefsjurist på Centrum för rättvisa.

Moderaterna med Håkan Jervell i spetsen anser inte att vi i Sverige vet vad de mänskliga rättigheterna är för något så lagen står fast till dess domstolen i Strasbourg för mänskliga rättigheter eventuellt kritiserar den.

Enligt Christian Engström från piratpartiet som var på hearingen kom det även fram att FRA redan spanar i kabel. I vanlig ordning höjdes väl inga ögonbryn pga dessa nya fakta från våra folkvalda liberaler i regeringen.

Via Enligt min humla hittade jag Bahnhofs lilla Firefox-plugin FRAdar.

Den analyserar hela tiden trafikmönstret, och rapporterar om anslutningen är nationell hela vägen, och därmed säker, eller om den passerar utländska servrar eller routrar längs vägen, och därmed är avlyssningsbar av FRA.

Och ja, resultatet är väntat och uppenbart för den med en mikroskopisk insikt i hur internet fungerar. Majoriteten av de sidor jag surfat på den senaste halvtimmen har FRAdarn givit utslag för därför att hemsidorna jag surfat till befinner sig i utomlands.
Återigen: INTERNET HAR INGA GRÄNSER, alla kommer bli kränkta av FRA-lagen.

Läs även andra bloggares om , , , , , ,

Igårkväll gick föresten SVT:s Debatt som handlade om FRA-lagen. Ni som missade det kan vara glada. Kontentan av debatten var Dennis Töllborg som satt och pratade strunt och gjorde bort sig i 20 min. Efter programmet blev det tydligen ännu mera pinsamt för samme Töllborg. Läs även andra bloggares åsikter om t ex Opassande och Badlands Hyena.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.