söndag 31 augusti 2008

Jan Björklund behöver nog ännu mer ny tillrättalagd forskning

Ska man tippa på att Jan Björklund även kommer att beställa en ny tillrättalagd rapport angående Fp:s och regeringens nya betygsystemförslag också? I forskningen saknas nämligen stöd för att förlsaget skulle ge ett bättre resultat enligt P1:s program "Kris i skolan".

I februari presenterade utbildningsminister Jan Björklund ett förslag på ett nytt betygssystem. Det innehåller flera steg än det som finns idag, regeringen vill också att elever ska få betyg redan från årskurs sex.

Men enligt en enkät som P1-programmet ”Kris i skolan?” gjort säger en majoritet, 70 procent av de professorer som svarat att det utifrån den forskning som finns, inte kommer leda till att eleverna presterar bättre i skolan. Enkäten har skickats till 123 professorer i utbildningsvetenskap, av dem har 71 svarat.


Jan Björklund och Folkpartiet kanske ljuger och medvetet feltolkar statistik men Fp anser sig ändå alltid ha rätt. "Flumskolan" finns där därför att de säger det och ett nytt irrationellt betygsystem måste sålunda införas.

Svensson och Annarkia sågar den reaktionära blaskan SvD som tycker Björklunds ljugande förtjänar respekt. Paolo Pissoffi om olika tidsplaner och Motbilder om amerikanska företag som utnyttjar slavarbetskraft.

Andra bloggares åsikter om , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.