fredag 7 mars 2008

Carl Bildt fördömer terrorism endast när den kommer från palestinierna

Vår egen hycklare till utrikesminister Carl Bildt kan idag uttala sin kraftigaste indignation och fördömer de palestinska terroristerna.

– Jag fördömer det i lika starka termer som jag har noterat det har fördömts av till exempel den palestinske presidenten Abbas

Bildt vill naturligtvis inte "spekulera" i om attacken har något samband med de långt över 100 dödade palestinierna senaste veckan. Bildt menar vidare att "Terrordåd måste man ta avstånd från." Men självklart bara den ena sidans "terrordåd", detta kan nämligen Bildt endast uttrycka i samband med frågan vad han ansåg om att Hamas firat "terrordådet". Självklart ser inte Hamas detta som ett terrordåd, lika lite som Sionisterna och Israeliska staten ser sitt mördande av palestinier som "terrordåd", svenska journalister precis som amerikanska och israeliska måste dock använda termen "terrordåd" på det Hamas gör och t ex termen "försvar" angående det som Israel gör. Läs Yonatan Mendels artikel: How to Become an Israeli Journalist. (Tack för tipset Hampus)

Bildt ser det inte som sin uppgift att ta kontakt med Hamas, men det mest ironiska är ändå:
Den palestinska försoningen ska genomföras av palestinierna själva. Detta är en fråga som president Mahmud Abbas och premiärminister Salam Fayyad har att hantera hur en palestinsk regeringsbildning ska se ut. Sedan ska vi förhålla oss till den palestinska regering som bildas.

Bildt som alltså var valobservatör när Hamas vann valet säger detta. Det är alltså väst och Israel som bestämmer hur när och vilka som ska leda "försoningen". Israel har ju bestämt att de bara förhandlar med Abbas, och det palestinska folket har som vanligt inget att säga till om.

Bildt säger sig fördöma attacken på precis samma sätt som den gode Abbas gör enligt SvD. Problemet är att Bildt och SvD inte alls fördömer attacken som Abbas gör.
- President Abbas fördömer attacken och alla liknande angrepp som skördar civila offer, vare sig de är israeliska eller palestinska, förklarade Abbas mångårige medarbetare Saeb Erekat, enligt Reuters.

Bildt och SvD fördömer denna attacken mot Israeler men har aldrig fördömt attacken som krävde över 100 palestiniska liv. I SvDs artikel står att "den palestinska presidenten Mahmoud Abbas var snabbba med att i hårda ordlag fördöma angreppet". Men Abbas fördömer i själva verket dödandet av civila vare sig de är palestinska eller Israeliska. Det är skillnad på att fördöma båda sidor och det är något som Bildt inte vågar. När Israel blir attackerat då kan man intervjua offer och lägga ut texten i SvD, i fallet med den Israeliska attacken mot palestinierna hänvisade man gång på gång till korta TT notiser utan några som helst skildringar från offrens sida. Men t ex så här låter det nu:
– Det var fruktansvärt. Jag såg minst sex kroppar, men det gick inte avgöra vem som levde och vem som var skadad. Blod och religiösa böcker om vartannat på golvet. Det är det värsta jag sett i mitt liv, säger han till SvD.


På ännu en hycklerinivå högre än Bildt och SvD så försökte väst även få säkerhetsrådet att fördöma attackerna i Jerusalem och så att säga aktivt se till att det senaste blodbadet på Gaza förminskades till förmån för de nu dödade Israelerna. Förslaget stoppades av Libyen hävdar USA och Israel, därför är Libyen nu terroriststämplade.
Dan Gillerman, Israel's ambassador to the UN, then told reporters outside that this is what you got when the security council was "infiltrated by terrorists", saying that Libya should not be on the council.
"Most members [of the council] wanted to condemn [the attack] but Libya blocked it," he said.
Ibrahim Dabbashi, Libya's envoy, hit back, saying his country did not need a certificate of good conduct from what he said was the Israeli "terrorist regime".

Ja men snälla lilla Libyen, alla som inte gör som vi säger är ju terrorister, det trodde vi ni hade fattat vid det här laget?

Det tragiska är att de judiskt religiösa fanatikerna, bosättarna och sionisterna nu får vatten på sin kvarn och kräver redan vedergällning. Om sionisterna resonerade att 1 Israelisk soldats liv krävde över 100 palestinska, hur många kommer de inte kräva för 8 dödade barn?

Bloggar om: , , , , ,

12 kommentarer:

alandalus sa...

Och här ses intervjuaren Herman Melzar avnjuta en middag på... Förenade Israelinsamlingen.

Mediepampar som Robert Weil och Jeanette Bonnier är där oxå.

Pastey sa...

Ja, men det är ju så mycket trevligare när alla kan mysa i samma säng.

Jag kommenterade just på Motbilder att det vore trevligt om vi i väst hade fria medier, då kanske vi skulle få reda på vad t ex Hamas vill och inte vill, så som framgår i den länkade videon på Al-Jazeera där.

Hellström sa...

Det Calle B fattat ,men som verkar ha svårt att tränga in i den propalestinska lobbyn är att det är en principiell skillnad mellan att döda elever i en skola och att av misstag döda civila.

Pastey sa...

Jo, ett misstag som pågått sedan 1948.

Hellström sa...

Palestinska/arabiska terrorattacker mot civila inne i Israel har också pågått sedan 1948.

Ida D. sa...

Hellström!
Inga misstag!
Vi är väl informerade idag, så kan man inte köpa länge toma påstående:

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2008/03/03/wgaza203.xml

166 döda - mer än hälften kvinnor & barn. Misstag kan man göra. Visst.
Men inte genom 100-tals döda civila med hot att förinta ett folk..!

Ida D. sa...

PS! Pastey...
Jah länkar din artikel :o)

Pastey sa...

Reported by "If Americans Knew" by March 2008:

119 Israeli children have been killed by Palestinians and 982 Palestinian children have been killed by Israelis since September 29, 2000.

1,031 Israelis and at least 4,528 Palestinians have been killed since September 29, 2000.

6,845 Israelis and 31,815 Palestinians have been injured since September 29, 2000.

During Fiscal Year 2007, the U.S. gave more than $6.8 million per day to Israel and $0.3 million per day to the Palestinians.

Israel has been targeted by at least 65 UN resolutions and the Palestinians have been targeted by none.

1 Israeli is being held prisoner by Palestinians, while 10,756 Palestinians are currently imprisoned by Israel.

0 Israeli homes have been demolished by Palestinians and 18,147 Palestinian homes have been demolished by Israel since 1967

The Israeli unemployment rate is 9%, while the Palestinian unemployment is estimated at 40%.

Israel currently has 223 Jewish-only settlements and 'outposts' built on confiscated Palestinian land. Palestinians do not have any settlements on Israeli land. [3]

Alltihopa bara misstag?

Hellström sa...

pastey,
Skulle du stödja Israel om dom haft fler döda i konflikten?
Räkna lik och kroppsdelar lämnar jag f.ö. till Hizbolla som specialiserat sig på det.

"Israel has been targeted by at least 65 UN resolutions and the Palestinians have been targeted by none" är helt enkelt totalt fel. Jag vet inte EN bindande FN-resolution som bara ställer krav på Israel.

jaha, det är högre arbetslöshet i de palestinska områdea. Och ?????
Vad är slutsatsen egentligen? Vi tycker synd om palestinierna och därför är allt Israels fel?

Pastey sa...

Kul att du försöker byta ämne. Jag trodde vi talade om "misstag", vilket vi enligt dig ska tro att dessa siffror avspeglar, misstag. Och du gör en fin selektion i citatet också. Om vi lägger de oproportionerliga dödsiffrorna åt sidan, vilka alltså allihopa är misstag från Israels sida, enligt Hellström, och ren ondska från palestiniernas, så finns där ändå några märkliga "misstag" kvar. T ex husdemoleringarna och bosättningarna? Ytterligare misstag? Ockupationen som sådan f.ö. också ett misstag?

Anonym sa...

ISRAEL L E V E R, bry dig om ditt eget, tragiska svenne

Pastey sa...

En mer intetsägande och idiotisk kommentar har jag nog aldrig fått.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.