söndag 2 mars 2008

Hur hade mediareaktionen sett om det varit 60-70 dödade Israeler?

Vad är det för fel på våra medier? Ponera att Israel hade drabbats av motsvarande attack från Hamas t ex runt 60-70 dödade civila Israeler. DÅ hade det gått ett ramaskri genom Västvärlden. Det hade varit förstasidesstoff i flera dagar, sorgmanefestationer hade anordnats. Den Israeliska lobbyn hade fått flera timmars TV-tid och spaltmetrar i samtliga mainstreammedier. Där man hade slagit sig för bröstet att fördömma terror och förespråka hårdare tag mot terroristerna. För att inte tala om hur många palestinska mot-offer Israel skulle kräva från en sådan attack. Förmodligen skulle det väl motivera Israel att faktiskt genomföra den palestinska förintelse som man planerar (i detta fall skulle förintelse tydligen översättas till "katastrof" enligt SvD, ja men Gud så betryggande!?).

Nu har 60-70 civila palestinier dödats och nyhetsflödet, och det Israeliska dödandet fortsätter som vanligt. Och EU och USA fortsätter att fördöma, mest av allt fördömer man så klart "terroristerna", eftersom det är deras fel Israel tar till oproportionerligt övervåld, vilket Israel måste få ha rätt till. Och så när man fördömt ska man ha nya samtal som ska "hålla fredsprocesssen levande.". Snart är vi förmodligen uppe i över hundra döda palestinier på mindre än en vecka, flera av dem barn, men huvudsaken är att vi håller fredsprocessen levande, d v s inte utövar några påtryckningar på Israel (eftersom det skulle kunna leda till fred).

För att återgå till huvudfrågan, vad är det för fel på våra medier? Ja, dagens huvudnyhet är att en norrman vunnit vasaloppet, hur skulle en av de blodigaste massakrerna i palestina på flera år kunna mäta sig i nyhetsvärde mot det?

Bloggar om: , , , , ,

Intressant?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är kanske dags att säga till Iran att sluta skicka över raketer?

Anonym sa...

Pastey, har du svårt att läsa innantill? Av de ca. 60 döda är nästan alla (förutom 13) stridande Hamas-terrorister.

Det ska vi gratulera Israel för. För ev. kollaterala skador ansvarar Hamas, men kom inte och påstå att alla "palestinska dödsoffer", inte ens merparten, är civila. För då ljuger du.

Pastey sa...

Ja vi kan gratulera till bla: "Sedan gårdagen har drygt sjuttio palestinier dödats, varav många är civila. Enligt Rädda Barnens Rana Elhindi till arabiska tv-kanalen Al Jazeera har bland annat nitton barn dödats."

och:

"- Hittills i dag har vi fått in 28 döda och ett 50-tal skadade. Tre av de döda var kvinnor och nio eller tio barn under 16 år - den yngsta var bara en vecka gammal, berättar sjukhusets talesman doktor Muhammed. Han visar en handskriven lista över dödsoffren, med namn och ålder. Men några av de döda har inga namn på hans lista - de har ännu inte kunnat identifieras eftersom de kommit som sönderslitna kroppar i plastsäckar.

Femton av de femtio skadade hade fått livshotande skador, och några av dem hade förts vidare till det bättre utrustade Shifasjukhuset i Gaza City.

- Nittio procent av de döda och skadade är civila, många från samma familj eftersom de befann sig hemma. Missilerna i dag tycks främst ha riktats mot bostadshus runtom i Jabaliya, förklarar doktor Muhammed innan han skyndar vidare."


Jag hittar ingenstans i de tre länkarna jag använde det som du säger, däremot bla ovanstående 2 citat. Hur tufft är det att försvara Israels folkmord, herr Anonym? Kan du svara mig om denna bild visar A: terrorism eller B: en laglig försvarsaktion?

pia sa...

Hej Pastey, (shit vilka skrämmande läsare du har)

För mej har de här senaste dagarna varit avgörande på något sätt vad gäller stormedia vs "alternativa". Det är första gången jag först har läst bloggar, sedan lokala tidningar, sedan europeisk stormedia. Jag undrar till hur stor del det beror på att mediekonglomeratens intressen syns i alla stora tidningar och till hur stor del det beror på att vanliga "schyssta" mindre tidningar inte gör sina egna granskningar utan bara tar in nyhetsbyråernas versioner. Vad det än handlar om så är det skrämmande! Riktigt, riktigt skrämmande.

Pastey sa...

Det dyker alltid upp såna där människor när man skriver kritiskt om Israel. Men det är ju ingenting mot de som knäppgökar som kommenterar hos Esbati t ex. Men de är ju inte mer vansinniga än t ex Olmert själv: "Olmert said striking at Hamas only advanced the cause of peace, and "the Palestinian leadership - the one with which we wish to make peace - understands this".

Ja det är oerhört förvånande och vidrigt. Tänk bara vilken uppståndelse det var efter Londonbombningarna, eller Madrid? En hel hög fördömande av världens ledare har vi fått nu, som vanligt enligt formulär 1A d v s man ska fördömma båda sidor, även om det inte existerar någon som helst proportionalitet och även fast palestinierna är under ockupation och således har rätt att försvara sig. Och framför allt trots att Israel alltid är den aggressiva parten som anser sig ha rätt att göra som den vill.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.