måndag 17 mars 2008

SÄPO är en terrororganisation

Genom att förhindra svenska medborgare att skicka pengar och förnödenheter till människor i Somalia och som kan riskera att dö utan detta tillskott, utövar Svenska staten och SÄPO terrorism mot Somalia och dess befolkning. Man injagar fruktan i den svenska såväl som den somaliska befolkningen som kan avhålla dem från att fortsätta ge dessa bidrag till de offentliga organisationerna och eller avstå från att t ex kämpa för Somalias frihet. Man förstör konstruerandet sociala strukturer och organisationer och förhindrar att politiska rättigheter utövas, t ex vad det gäller att försvara sig mot en ockupationsmakt.

2 § För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.
Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst tio år, eller på livstid.
Är brottet mindre grovt, är straffet fängelse, lägst två år och högst sex år.
Om ett högre lägsta straff för gärningen har föreskrivits i brottsbalken, gäller vad som sägs där i fråga om lägsta straff.

SÄPO definierar godtyckligt vilka som tillhör och stödjer terrorister respektive inte tillhör terrorister. Eller är det så att SÄPO, detta förnmäliga underrättelseorgan, förmodligen har kameror och dolda mikrofoner på alla al-Shabaabs medlemmar i Somalia så att de kan lyssna och precis i rätt tid avgöra när al-Shabaab övergår från att vara legitimt motstånd till terrorism, och har man en gång gått över den gränsen, ja då är man alltid terrorist och aldrig mer igen motståndsrörelse.

Vågar man ens skriva så här? Blir jag övervakad nu? Kommer de och hämtar mig snart?
Måste jag tillägga att jag inte tillhör al-Shabaab!? Eller vad hjälper det iof? Ich gehöre nicht zur al-Shabaab Gruppe!!!

DN, SvD, Ekot.

Bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

pia sa...

Hej!

Visst är det SKRÄMMANDE! Nu är du ju misstänkt eftersom du ens nämnde namnet på dendär organisationen...

Jag har jättesvårt att bedöma om det är att vara paranoid att alls fundera på om man borde skriva om vad som helst eller inte!?

Så länge jag har blå ögon, rätt så blek hy och icke-arabiskt namn så tror jag inte att jag behöver vara särskilt rädd. Men vi har kanske inte sett slutet på denhär cirkusen ännu...

Pastey sa...

Ja, med tanke på att statstjänstemännen i Europa och våra folkvalda verkar känna sig allt mer nervösa och rädda för sina medborgare är det ju inte konstigt om vi börjar bli rädda för dem? Vad får vi skriva och tycka? Snart kan man ju undra om man får man uppmana folk att samla in pengar till Somalia ens?

Jo och som sagt, det är uppenbart att vi vita goa västerlänningar löper mindre risk att misstänkas, även om lagstiftarna vill övervaka oss också. Men det är ju gammal högerpolitik iof, människor ska vara rädda och inte känna solidaritet med varandra. Så the war on terror passar högern som hand i handske.

Leif Erlingsson sa...

Eftersom vi här i 'väst' tillämpar rasism så är SÄPO per definition _inte_ en terroristorganisation. Tills vidare är man nämligen ännu inte terrorist, såvida man inte försöker rädda livet på utlänningar.

Fast eftersom jag personligen inte är rasist, så tycker jag själv ATT du har rätt. Men höga herrar polisanmäldes för terroristbrott av Åsa Linderborg och Erik Wijk - se AB 2005-09-29 - och det bidde ingenting. Regeringen och vapendirektörerna går alltså fria, per definition.

Däremot torde man enligt nya regler vara en sådan där 'terrorist' om man som jag och Mikael Nyberg uppmanar folk att skänka pengar till nödlidande:

Skänk pengar till nödlidande, bli enligt USA-regim-vännerna en sådan där 'Terrorist', Mikael Nyberg i AB 2008-03-18: "Det är dags att sätta stopp för hetsen mot somalierna i Sverige. Skänk pengar till Somalia genom lämplig hawala! Svensk-somaliska freds- och utvecklingsorganisationen SFU har ett plusgirokonto för humanitärt bistånd: 459 388-5."

Det är nämligen enligt USA så att om man inte är med dem - och de är ett land vars president kört över landets kongress för att tortyr ska vara lagligt - så är man terrorist. Så 'terrorist' är följaktligen envar som vill överleva.

Rasist eller 'terrorist', det är bara att välja.

(Personligen anser jag att USA:s ledare har uppdrag att förstöra landet. I en freudiansk felsägning så har t.o.m. G.W.Bush sagt att det är så.)

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.