onsdag 12 mars 2008

Fascismen på frammarsch i Italien

Silvio Berlusconi har utnämnt en fascist, Giuseppe Ciarrapico, som kandidat till till senaten.

– Jag är fascist, säger 74-åringen i en intervju med tidningen Corriere della Sera, men på ett kulturellt sätt, inte politiskt.

Det har att göra med mina minnen, med mitt hjärta, min personliga historia, mina ideal. På hans kontor hänger en bild av Mussolini, som han säger sig beundra.

På ett kulturellt sätt. Så trevligt, lite "kulturell" fascism har väl ingen dött av? Ett personligt och individuellt förhållande till fascismen, det måste man väl få ha?

Berlusconis högerallians kallar sig "Frihetsfolket"! Det är så man mår illa. Ge dem några år till så är det förmodligen möjligt att ÅTERIGEN vara hur brun som helst utan att någon i Europa höjer på ögonbrynen. Våra medier verkar inte finna detta uppseendeväckande med tanke på utrymmet det fått. Ett tyst medhåll, eller ointresse? Vilket fall som helst känns det olustigt.

Vid såna här tillfällen måste man påminna sig om att motstånd mot dessa vidriga krafter ändå finns. En dokumentär om den berömde Antonio Negri, "A revolt that never ends".


Bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Vladi sa...

Man blir glad när man hör Negri. Men arg på grund av denna ständiga strid INOM vänstern. Autonoma, anarkister, kommunister, marxister, marxist-leninister, trotskister, strukturmarxister, frankfurtmarxister, socialister etc.

Så mycket talang och intellekt som spills på att bekämpa varandra..

Pastey vet du var man kan hitta någon intervju med Althusser? har letat men inte lyckats få tag på någon. Det finns med Sartre, Foucault, Bourdieu m.fl. Skulle vilja se en där han pratar och förklarar lite av hans teori och inte att ANDRA gör det.

Pastey sa...

Ja, instämmer, synd med all denna splittring. Det var en Marxist på socialistiskt forum som även kritiserade Negri och Hart för att de enligt honom läste Marx värdeteori som fan läser bibeln typ. :P

Nej, dessvärre inte. Jag har själv inte hunnit med Althusser själv ens. Är väldigt dålig på honom, jag vet i princip bara att han diskuterar ideologibegreppet.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.