torsdag 13 mars 2008

Vem är egentligen inte terrorist?

EU och USA utökar sitt samarbete i evighetskampen mot terrorismen och stämplar samtliga medborgare som inte tillhör den civiliserade världen d v s Västvärlden, som terrorister och kriminella. Dessa ska särskiljas och kontrolleras extra noga då de önskar besöka vår högtstående kultur, med mänskliga rättigheter, rättskydd och demokrati.

Enligt justitiekommissionär Franco Frattini handlar det som vanligt om att ligga steget före, ett påstående som ger legitimitet åt vilka åtgärder som helst. Frattini är kanske mest känd för att förespråka censur på internet och vilja införa ett förbud mot möjligheten att söka på vissa ord. Vi har alltså att göra med förslag utarbetade av genier.

Alla "icke EU-medborgare"... låt oss kalla sakerna vid dess rätta namn, nämligen Irakier, Iranier, Afghaner, Pakistanier, Palestinier, ja araber i allmänhet... eller ja låt oss verkligen säga som det är, det är alla muslimer som ska registreras elektroniskt. Men i själva verket ser ju samma män oss alla som terrorister, för de vet ju att vi, EU medborgare med äkta ariskt ursprung, inte heller går att lita på. Vi måste ju alltså också övervakas vilket Frattini och övriga Bodströmmare insett.

Och när terrorlagarna och alla listor med terroristorganisationer inte hunnit uppdateras är det ändå således OK att arrestera folk godtyckligt, eftersom de nu samtliga är stämplade. Att skicka pengar till sina släktingar i icke Europeiska länder t ex, låter högst misstänkt.


För om de som nu sitter gripna är terrorister så kan jag lika gärna vara det, säger Mohammed Hersi.

– Polisen vet säkert mer än jag, men vi tror i alla fall att det är ett misstag, säger han.
[...]
Får man inte stödja de islamiska domstolarna? Ingen vet längre vad som gäller, säger Mohamed Hagi Farah.

Och det är väl det som är själva poängen i polisstaten. Man vet aldrig om och när man gjort något olagligt eller när polisen kommer och hämtar en. Man vet bara att man har rätt att vara rädd, tyst, disciplinerad och icke EU-ifrågasättande.

Tips från Folket i bild angående det sistnämnda.
TERRORISTJAKT OCH RÄTTSSÄKERHETOffentligt möte, Rinkeby Folkets Hus. Måndag den 17 mars kl 19.00 Två Rinkebybor sitter häktade, enligt uppgift för att de har skickatpengar till Somalia. Men den organisation som Säpo påstår har tagitemot pengar är ingen terroristorganisation och inte med på EUseller FNs listor. Godtyckliga svartlistningar har redan en gång drabbattre oskyldiga somalier. Likhet inför lagen måste gälla alla - oavsetthudfärg och religion. Humanitärt stöd till civila i krigshärjade ländereller att försvara sitt land mot en ockupationsmakt är inte terrorism. Många känner djup oro över den inriktning terroristjakten tagit.Jakten på terrorister får inte urarta till att indirekt misstänkliggörahela folkgrupper, som nu senast somalier.Den svenska terroristjakten får inte bli en del av USAs globala"krig mot terrorismen".


Bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

pia sa...

Ja, alltså, det är så sjukt. Det går snabbt också vad man tolererar. För fem år sedan hade man inte kunnat tro att allt sånthär som t.ex. Frattini kommer med skulle kunna vara på riktigt.

Jag såg dendär KG Bergström intervjua er USA-ambassadör, och det var helt ofattbart vad han sa. Dels svarade han på frågan om hur länge de ska hålla sig kvar i Irak med att ja, de är ju ännu kvar i Tyskland och i Sydkorea. Så 60 år då, eller vadå? För det andra stod han faktiskt där och sa att tortyr är okej, för det är det enda sättet att förhindra terrorattacker. Tänk att någon kan säga något sånt! Tänk om Saudiarabiens ambassadör hade sagt det.

Pastey sa...

Ja, och det sorgliga är ju att det förmodligen finns en hel del stollar som Frattini inom EU och förmodligen i vår egen regering.

Jag missade tyvärr den intervjun, men såg att Paolo Pissoffi kommenterade den. Jo, precis det är det som gör det så absurt, "vi" kan stanna och göra som vi vill, ingen reagerar eller tycker det är konstigt.

pia sa...

Månne den inte finns på nätet? Intervjun är nog värd att se, men man måste gnugga sig i ögonen några gånger. Åtminstone jag hade svårt att tro att han verkligen sa de han sa!

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.