torsdag 31 juli 2008

Sökmotorn Cuil för privatlivets skull

Läste en notis i senaste Flamman om sökmotorn Cuil som lovar att inte samla på sig någon personlig information om de som gör sökningar. Inga IP-adresser, inga loggar och inga information från ens cookies sparas på deras servrar menar man.

We do not record the information in your cookies on our servers; your browser sends your preferences to us with each search request. This way, we do not store any personal information about you on our servers.

Det låter ju bra och dessutom har man några andra funktioner jämfört med Google när man söker. Någon annan som testat Cuil ännu? Eller finns det någon annan bra sökmotor som funkar på samma sätt och som respekterar att man inte vill bli övervakad och utsatt för reklamövergrepp?
Som nybliven Ubuntu-frälst vill jag bara bort från Microsoft, Google, Yahoo och alla de andra stora monopolkapitalistiska hajarnas genomkommersialiserade övervaknings- och förtryckarinternet!!!

Bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jag testade lite, och den har nog sina fördelar. Den fattar om man skriver Örebro, Ängelholm eller Åhus i sökrutan och hänvisar till länkar om respektive orter, men förstabokstäverna förvandlas till Ä i svaren.

Pastey sa...

Ja, precis, inget språkstöd eller indelning i länder ännu så länge verkar det som.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.