lördag 19 juli 2008

USAs ideologiska slaktande på afrikas horn

Etopien har blivit beroende av USA och Storbritanniens bistånd, 75% av ekonomin kommer från deras bistånd. Notera anledningen som ges av den amerikanske officeren i klippet nedan.

Etiopien får alltså USA:s hjälp eftersom de gör som USA säger och tvingas pga sitt beroende delta i det ideologiska kriget mot terrorn. Som motprestation för USA:s bistånd anföll och ockuperar Etiopien grannlandet Somalia, där fel sorts ideologi hade tagit makten. Tack vare detta krig utspelas nu en av de värsta humanitära katastroferna i världen. 3,5 miljoner Somalier beräknas vara i akut behov av mat och bistånd. 90 000 barn riskerar att dö inom de närmsta månaderna.

I videon nedan påtalas även att svensk underrättelsetjänst ska ha förhört folk som Amerikanarna haft i sitt "rendition"-program i Etopien. Svensson skrev bl a om det 2007. Det skall alltså ha varit i samband med att 140 somaliska män och kvinnor stoppades vid den kenyanska gränsen, som Amnesty skriver om här. 85 st sändes till Etiopien där de bla torterades och hölls inlåsta. 40 st av dessa personer vet man fortfarande inte vad som hänt med. Enligt klippet nedan ska 1 av dessa fångar ha varit svensk. Kvinnor skall även ha tvingats föda barn under fångenskap.


Skrev om Somalia för ett tag sedan"Motivet för invasionen är återigen olja, 30% av USA:s olja beräknas komma från Afrika inom de närmsta 10 åren.Den USA stödda regeringen i Somalia har antytt nya oljelagar som skall locka de utländska oljebolagen att återvända. Ytterligare faktorer är Somalias militärstrategiska position."

Bloggare om , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.