tisdag 22 juli 2008

DN och det "tunga" motståndet mot FRA

Det Folkpartistiska propagandaorganet Dagens Nyheter publicerar idag "Femton tunga borgerliga politiker" som säger sig ha startat en grupp mot FRA-lagen. Och det är sannerligen en gedigen grupp "tunga" liberaler vi talar om. Hela 15st alltså! Tungt! 1 av dem är riksdagsledamot och det är inte helt oväntat Camilla Lindberg. SvD skriver att de "ska arbeta för att lagen - som deras egna partier i regeringsställning alltså ställt sig bakom - rivs upp".

Listan på deltagare är ungefär lika "tung" som det 7 liberaler starka upprop som DN publicerade häromveckan. 1 av dessa var ju för övrigt Lindberg. Så straxt över 20 personer från Allianspartiernas kadrar har alltså gått ut i upprop mot FRA, nu!? Det är liksom så dags nu. Och frågan är hade dessa "tungviktare" gjort det utan den massiva proteststormen från potentiella väljare som de nu inser kan komma att straffa dem i nästa val? Hur mycket ryggdunkande och hyllningar förtjänar denna promilleklick av Alliansföreträdare för att de nu nyktrat till och tagit vanligt sunt förnuft till fånga och insett det som den överväldigande majoriteten av svenska folket insåg innan lagen drevs igenom den 18e juni?Och Cecilia Wikström, en av de tillnyktrade folkpartisterna, menar att folkpartiet har "ledartröjan" i FRA och integritetsfrågor. En märklig "ledartröja" som ännu så länge 4 folkpartistiska riksdagsledamöter; Birgitta Ohlsson, Camilla Lindberg, Cecilia Wikström och Maria Lundqvist-Brömster isf tagit på sig, eller har de ens det? Wikström svarar ju inte ens på "om hon tänker gå emot regeringen i ett skarpt läge"?! Enligt min mening är det solkart att de enda som har på sig någon sorts konsekvent tröja i denna fråga är Vänstern och Piraterna med brett stöd både inom och utanför sina respektive partier.

Bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Sprickor i muren kan alltid vara intressanta. Men för att få stopp på lagen måste de här figurerna vara beredda att samarbeta med V, och enligt vad Cecilia Wikström säger till Sverigens Radio verkar det tveksamt. http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2206448
Det blir i praktisk handling de här människorna får visa vad de går för. Snacka går alltid. Sedan skall det ju röstas också.

Alliansväljare mot FRA sa...

Jag saknade MUF-ordförande Niklas Wykman och han vill inte godkänna/publicera frågan på sin blogg fast jag ställer en ganska rimlig fråga.

Jag tar det här i stället.

Ulf Wykman skriver:
"I dag skriver flera borgerliga politiker om sitt motstånd mot FRA-lagen. Hurra för det!

Själv är jag helt övertygad om att det inom borgerligheten snarare skulle behövas ett nätverk för FRA-lagen. Vi som är emot är i kraftig majoritet."

Jag frågar Niklas Wykman:
FRA-lagen har ett redan ett starkt nätverk som består av Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Tolgfors och Åkesson. Därför behövs alla goda krafter mot FRA-lagen. Kan du inte på ett seriöst sätt svara varför du inte kunde vara med på artikel där det lanseras en borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen? Orkar du inte ta kampen?

Pastey sa...

Precis Björn, dessa folkpartister har ännu så länge helt plötsligt bara fått en stor förmåga att snacka mot FRA, frågan är hur mycket handling man vill göra av sina ord. Och alliansväljare: det är en mycket berättigad fråga, och som du påpekar "nätverket" FÖR FRA är i riksdagen ännu så länge alldeles för stort för att hotet om FRA-lagen ska kunna avskrivas. Vågar dessa folkpartister fälla regeringen? För Reinfeldt står i princip allt på spel och man vet inte vilken taktik han kan använda för att övertyga motståndet inom alliansen.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.