fredag 12 september 2008

Den interna kritiken av staten Israel växer sakta men säkert

Det är kanske inte så konstigt att Israeler undrar "Vad i helvete gör vi här?". Vardagsmat i Israel och i de ockuperade områdena är ju nämligen dödskjutningar av demonstranter, husdemolering, konstruerande av murar och segregationsstängsel, illegal ockupation och bosättning samt ett ständigt pågående projekt av etnisk rensning rent generellt. Vilken intellektuellt hederlig och psykiskt fungerande människa skulle inte utbrista "Vad i helvete gör jag här!?" i en sådan situation. Det uttrycket är berättigat både av den som blir ockuperad och förtryckt och den tänkande och moraliskt etiskt kännande människa som skall utföra en förtryckande statsmakts order.Den Israeliska staten kan inte fortsätta agera på detta sätt. Jag misstänker att fler och fler människor i Israel just ställer frågan vad i helvete de gör där och varför det ser ut som det gör och att de samtidigt INTE drar sionisternas slutsats. Nämligen den att de själva inte har någon skuld i det och att lösningen är ett med våld etniskt rensat Israel.

För övrigt ska alla läsa Motbilder, idag om Folke Bernadotte och hans Israeliska mördare. Och Jinge uppmärksammar oss även på att sionister vill att man ska installera ett program som håller reda på Israel-kritiska hemsidor. Programmet kanske funkar lika bra för oss kritiker också, för att nätverka och bli ännu fler.


Lästa bloggar: Biology & Politics om att Milton Friedman var för Irakkriget, Rawia om det Egyptiska folkets kamp mot sina egna ledare och mot USrael, Copy me happy förklarar “Det var ett djävla tjat, nej nej och återigen nej”, läxar upp gammelmediasörjan och SvT:s Debatt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.