tisdag 2 september 2008

EU vill registrera bloggarna!

Det har gått för långt nu, det är dags att verkligen fundera över EU och vad de som arbetar inom denna maktapparat egentligen håller på med. Henrik Alexandersson rapporterar att EU-parlamentet släppt en rapport kallad Mediekoncentrationen i EU. Det låter ju fint av en sådan analys, men den behandlar även bloggarna som EU, med den marknadsfundamentalistiska socialdemokraten Marianne Mikko i spetsen, vill registrera! I rapporten talas om att bloggare ska tvingas ge replikrätt till de man kritiserar, tvingande uppförandekoder och att bloggare ska redovisa sina intressen.

Säg adjö till anonyma bloggar och anonyma kommentarer. Adjö till en öppen samhällsdebatt och adjö till Internet så som vi lärt känna det. Om inte denna idioti stoppas gör jag, och förhoppningsvis några till, revolution!

Andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Henrik Alexandersson sa...

Marknadsfundamentalitiska? :-)

Människan är sosse och journalistutbildad under sovjettiden...

Pastey sa...

Svårt att tolka uttalandet i SvD-artikeln som utslag för något annat: "Marianne Mikko vill också att sajter som lägger ut material från privatpersoner ska tvingas att betala för det. Det kan till exempel handla om foton och videoklipp, men också texter. "Det är orättvis konkurrens mot professionella mediearbetare", skriver hon i rapporten."

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.