fredag 5 september 2008

Fredsaktivister störde McCain

Polis har tydligen tvingats ingripa mot de tusental demonstranter som samlats för att demonstrera mot det Republikanska partiet under dess konvent. Trots att polisen tvingades använda "chockgranater"(!?) m.m. lyckades bl a en modig person ta sig in bland alla dessa vapengalna religiösa fundamentalister och under några sekunder avbryta McCain mitt under dennes tal.

Galningarna i den republikanska publiken svarar fredsaktivisten med att ropa "USA! USA! USA!". Man kan tolka det på olika sätt. Kanske betyder innebörden av ordet "USA" för dem inte fredsaktivism utan motsatsen krigsaktivism, därför skanderar man "USA!" när någon protesterar mot krig och ropar fred.

Benny Åsman analyserar träffsäkert Sarah Palin och konventet.

Vid sidan av skämt, oförskämt och populistisk demagogi var det nio tomma minuter. Kvinnan som gillar att kalla sig folkets kandidat sa inte ett ord om kvinnans rättigheter, inte ett ord om de amerikanska minoriteternas problem och rättigheter, inte ett ord om de svårigheter som den ekonomiska krisen skapar för den amerikanska arbetarklassen och för de i djup fattigdom, inte ett ord om de snart 50 miljoner amerikaner som saknar en sjukförsäkring.

Jo, vi fick höra en lögn av enorma mått : -det republikanska partiet är miljöns bästa vän. Det ska borras efter olja och gas, det ska byggas många nya kärnkraftverk och rena kolkraftverk. Men det ska vara miljövänligt så det heter duga.


SvD:s Karin Henriksson konstaterade att "medelåldern är hög och samtliga är vita, vilket avspeglade en väsentlig skillnad mellan demokraternas och republikanernas partikonvent. Flera av dem hade klistermärken med den senaste slogan: Borra olja nu."

Så oljebolag världen över, förenen eder i Republikanernas och McCains kampanjkassa!

Ekonomikommentarer begraver "hästskitsteorin", Motbilder om sionister som får psykospirituella kickar av varandra, Rawia om okritiska journalister, Motvalls om en överklass över överklassen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Något från gammelmediasörjan, SVD 1, 2, DN.

4 kommentarer:

Johannes sa...

Bra inlägg, håller fullständigt med dig.

Hampus Eckerman sa...

(psykospirituella kickar)

Pastey sa...

Oj ja just det, men "rituella" funkar väl nästan likadant när vi talar om sionister och religiösa fanatiker!:P

pelle sa...

Undrar om inte fredsaktivisterna borde ta upp en klassisk MFF-strategi här. När stockholmsfansen på Malmömatcher försöker håna (?)skåningarna genom att skrika "skänk Skåne till Danmark" så fyller malmöiterna i och sjunger samma sak, varpå hånet förlorar sin kraft.

Fredsaktivisterna ska naturligtvis också skandera USA och visa att man älskar USA - men ett annat USA. Läser de här tro?

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.