torsdag 18 september 2008

Entreprenörskolan, för att skapa lönsamma barn

Maud Olofsson, Jan Björklund och Lars Lejonborg vill att unga ska tvingas tänka som entreprenörer och företagare genom hela sin tid i det svenska utbildningsväsendet. Lär inte barnen tänka kritiskt, tänk företagande och entreprenörskap istället! Mycket roligare!

Kan skolan ha någon annan funktion än att fostra dugliga entreprenörer? Nej! Bort med "flumskolan" och in med entreprenörskolan! Tänk på dig själv, och framför allt sälj dig själv! Lyckan (och de högsta betygen!) tillkommer de barn som bäst lär dig sälja sig själva och sina marknadsanpassade lösningar. Den som inte vill sälja sig själv och/eller inte har några bra idéer, dvs idéer som inte kan generera några inkomster eller möta en efterfrågan, kommer förmodligen få det tufft. Kanske måste man på något sätt upprätta en annan skola för dem med sådana mentala handikapp.

Blir du en lönsam entreprenör lille vän?

Ja förhoppningsvis för det är entreprenörer som byggde och bygger detta land, övriga samhällsgrupper är bara fuskande och fifflande bidragstagare!

För övrigt har en annan känd entreprenör, Percy Nilegård gått i landsflykt sedan han hjälpt Mats Odell att sälja Vin & Sprit och sedan tagit 25 miljarder i provision! Se filmen på Johan Rheborgs blogg. Mats Odell-sången som han framför med sin nya kvinna Carmen är fantastisk!:D

Lästa bloggar: Al-Andalus undrar om Israelmegafonen nu börjat ge resultat i Svensk media, Paolo Pissoffi uppmärksammar ett hyckleri, Rawia om att Israelerna t o m dumpar sina sopor på palestinierna och Svensson om USA:s vänskap med al-Qaida-staten Saudiarabien.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Paolo Pissoffi sa...

Jag tycker det här låter skrämmande:
"Ambitionen är att entreprenörskap ska löpa som en röd tråd genom hela utbildningsväsendet. "

Vad fan är det frågan om?

Helena Duroj sa...

dom är galna. jag bloggade om det 20 april. finns säkert anledning att återkomma..

Pastey sa...

Ja man kan undra hur de tänker, om de nu gör det? Inför valet 2010 kanske vi får höra att "det ska löna sig att gå i skolan" också?

dyermaker sa...

Jag får fanimej hjärnblödning av alla jäveldumma förslag som kräks fram...

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.