måndag 19 maj 2008

Frankrike har börjat förhandla med Hamas

Frankrike har tagit kontakt med Hamas. Hamas bekräftar i dessa samtal det alla redan vet, att de accepterar 1967 års gränser och därmed Israels existens. Allt annat är lögner som sprids av sionister, liberal media och andra dårar för att utpeka Hamas som oförsonliga terrorister som man inte kan förhandla med.

Man kan undra om vår hycklande regering nu också kommer att kontakt med Hamas? Utsikterna är väl iof dåliga med tanke på att vi aldrig haft en regering som så öppet deklarerat att man lyder Washingtons och Bryssels minsta vink.


Bygget av en separations- eller apartheidväg: Judar till vänster om vägen. Palestinier till höger. På västbanken finns 20 vägar för "bara judar", vilket formar huvudvägnätet i regionen. Palestinierna tvingas därför in på icke anlagda bergsvägar, medan judiska bosättare har full tillgång till ett vägsystem som underhålls med 3 miljarder dollar amerikanskt bistånd.
Citat från senaste Folket i Bild, pappersvarianten.

...

I övrigt så har man i det liberaldemokratiska föregångslandet USA barn i fängelse och barnsoldater i den egna armén. På Bagram-basen i Afghanistan håller USA runt 500 minderåriga fängslade som "unlawful enemy combatants" enligt Al Jazeera. Till FN skall USA ha rapporterat att man i Irak hållit ca 2500 personer, alla under 18 år i fängelse i perioder upp till ett år eller mer. På Guantanamo har man enligt fängelseläkarna haft barn under 16 år fängslade. Undrar om de torterade dem också? I USA kan man vara 17 år gammal och få åka ut och kriga om man vill, dock med sina föräldrars tillstånd. Det känns verkligen betryggande att det springer omkring tungt beväpnade 17-åringar i Afghanistan och Irak. 17-åringar som tjatat på sina föräldrar för att få åka dit och skjuta "terrorister"?

Bloggar om: , , , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Läs Hamas programförklaring tillgänglig på nätet så får du se hur gulliga de är innan du vräker ur dig lögner "som alla redan känner till".

/Henrik

Pastey sa...

Du menar den här? Jag kan inte se något orimligt i den. Jag skrev även i anslutning till den länken: Hamas fördömer förintelsen och sionisternas användande av den.

Anonym sa...

Nix, deras "charter", den där säger att de skall låta israel finnas tills islam utraderar det, den där de påstår att alla stenar och träd kommer att be muslimerna att döda judarna som gömmer sig bakom det, den där de konstaterar att hela palestina är en waqf, och därmed ett muslimskt land till tidens ände, den där jihad prisas som det bästa du kan göra etc etc.

Inte så roligt att vara israel och ha de stollarna som granne? Eller tycker du att ca 6000-8000 raketer sedan 2006/2007 över Sderot är grannsämja?

/Henrik

Anonym sa...

http://www.palestinecenter.org/cpap/documents/charter.html

Den rackaren, direkt från hästens mun...

/Henrik

Anonym sa...

Rackarns, länken räckte inte till. Nåja, du ser den i alla fall.

/Henrik

Pastey sa...

Den "charter" du nämner från 1988 och gäller inte längre. Länkarna jag hämtat info från är från nutiden. Hamas liksom alla större palestinska grupper som Fatah, har accepterat fängelsedokumentet och handlar efter det. Uri Avnery och arab news om fängelsedokumentet. Det finns inga tvivel om att Hamas accepterar 1967 års gränser och är villiga att förhandla. Kom igen med lite färskare nyheter och något av relevans istället.

Inte för att vara otrevlig, men din "fråga" om grannsämja var nog något av det mest korkade jag läst. Jag tänker inte ge dig en historielektion utan hänvisar dig till internet och bibliotek så kan du läsa på om konflikten först.

pia sa...

Jasså, detta var intressanta nyheter. Hade inte Norge också kontakt med Hamas, eller minns jag helt fel?

Hursomhelst är det bra tycker jag. Om jag fick rösta i Palestina skulle jag inte rösta på Hamas, men nu har folket gjort det, och då finns det inga andra vettiga kanaler att föra diskussion med än dem. Då är det ingen vits att prata om huruvida de är "gulliga" eller inte, tyvärr...

Anonym sa...

Den chartern kommer från Palestinas info-site och gäller i högsta grad idag, speciellt med tanke på hur Hamas beter sig.

Judar har dessutom bott i området sedan långt före 1948 så vad är ditt problem?? Svårt att läsa annat än tillrättalagda vänsterinriktade historieböcker eller?

/Henrik

Pastey sa...

Jag tänker inte debattera din oförmåga att följa med i nyhetsflödet, det har hänt saker på 20 års tid. Och nej, den chartern gäller inte. Läs på.

Det som avslöjar Henrik och hans sionistkompisar är just detta faktum att ni inte, som en normal människa skulle göra, Israel eller palestinier, glädjas åt att någon av sidorna sträcker ut händerna och vill förhandla. Detta eftersom ni har andra agendor än fred. Ni försöker framställa Hamas och alla andra motståndsrörelser som omöjliga att förhandla med trots att detta inte stämmer. Och rent teoretiskt, även om Hamas hade en charter där det stod "utrota varenda Jude" på så spelar det ingen roll p.g.a. det faktum att man, här och nu i nutiden, är villiga att förhandla och accepterar 1967 års gränser. Och både Hamas och Israels ledning vet att Hamas och/eller hela det palestinska samfundet saknar maktmedel för att någonsin kunna förstöra Israel. Israel eller USA tror att de kan bestämma motståndsrörelsers manifest/charter eller arbetstdokument och kampmetoder innan man förhandlar. Så fungerar inte verkligheten och det är bara ett sätt för sionisterna att dra ut på konflikten. Utan yttre fiende förlorar sionismen mycket av sin dragningskraft, precis som rasismen. Rekomenderar även Per Gahrton i senaste FiB.FiB finns på biblioteken, gå och låna den.

knut sa...

Herregud, Hamas manifest skrevs av en person på eget bevåg, utan att konsultera ledarskapet, och dessutom mitt under brinnande strider i Intifadan! Jag tror du får svårt att hitta någon framträdande Hamasledare som hänvisar till det. Snarare tycker de flesta inom Hamas att det är rätt pinsamt och till nackdel för rörelsen, och arbete har pågått de senaste åren för att utveckla ett nytt manifest. Som Hampus skriver så är det sk. fängelsedokumentet som är det ledande dokumentet som närmast kan sammanfatta Hamas ståndpunkt idag.

Annars kan man ju bara ta en titt på deras valmanifest från 2006 om man vill få en uppfattning om deras politiska ståndpunkt och ambitioner. Eller varför inte de tiotals (förmodligen hundratals) intervjuer med ledande Hamasföreträdare där de klart och tydligt ger sin syn på konflikten, judarna och gränsdragningen, bland annat.

Angående det där med stenarna och träden så är det inte specifikt från Hamas manifest, utan ett citat ur en hadith av Al-Bukhari.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.