lördag 3 maj 2008

I Hillarys fantasivärld

I amerikanska toppolitikers värld är Iran den stora världsskurken och hotar USA, Israel och hela västvärlden. Eller snarare är det så bilden av världen ska konstrueras och visas upp för de amerikanska väljarna. Inget förenar nationens patrioter som ytterligare en yttre fiende. Iran är hotet, vår fiende, det är "vi" mot "dom". Hillary Clinton säger i filmklippet nedan ungefär att "om Iran anfaller Israel med kärnvapen så pulveriserar vi Iran". Ja, där har hon nog sannerligen rätt. Det finns nog knappast någon i världen som inte tror att USA skulle hjälpa sin 51:a stat att förvandla Iran till en grushög.

Och Iran vet om detta lika väl som någon annan, därför kommer Iran inte att anfalla. Däremot talar allting istället för att USA och/eller Israel kommer anfalla Iran först. Vem är ansvarig för de senaste konflikterna och krigen i regionen (i världen!?)? Israel har 8 kärnreaktorer och 2-300 kärnvapen. Hur många kärnvapen USA har vill jag inte ens tänka på. Iran har 0. Från P1:s radioprogram Konflikt


Den 3 december offentliggjorde USAs 16 säkerhetstjänster en gemensamt skriven rapport om Irans kärnvapenprogram. Efter noggrann underrättelseinhämtning och analys kom säkerhetstjänsterna fram till slutsatsen att Iran troligen hade lagt ned sitt kärnvapenprogram redan 2003.

Rapportens slutsats har i USA och världen närmast unisont tagits emot som en bekräftelse på att USAs politik gentemot Iran varit felaktig. Och den allmänna slutsatsen är nu att USA inte kan bruka militärt våld mot Iran för att stoppa Irans kärnenergiprogram.


Så över till Hillarys fantasivärld, och därefter ett svar på krigshoten från en iransk präst.

Det är noterbart att västvärlden och framför allt USA kan skapa oändliga påhittade krigscenarios, måla ut andra nationer som fiender och skurkar och hota dem med kärnvapen helt öppet och inga mainstreammedier verkar tycka att det är konstigt eller märkligt?

Bloggar om: , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.