söndag 18 maj 2008

SÄPO åsiktsregistrerar Somalier

Lyssna på Konflikt i P1 denna gång med titeln: Motstånd eller terrorism i Somalia? SÄPO åsiktsregistrerar svenska medborgare med somaliskt ursprung. Bevis mot de terroristmisstänkta och häktade Somalierna som SÄPO lagt fram kommer från den amerikanska underrättelsetjänsten, alltså en uppenbar part i målet, eftersom USA stödjer den Etiopiska invasionsarmén i Somalia. Den individuella prövningen av skuld urholkas i o m den nya terrorlagstiftningen, istället döms man för vilka sympatier man har till olika grupper och dessa gruppers eventuella agerande. Kontentan är att vi fått politiska domstolar i Sverige i och med den nya terroristlagstiftningen.

I programet nämns även Sveriges bistånd till ANC under 80-talet. Sverige var en av de största bidragsgivarna. Hade det stödet eller t ex stödet till FNL på 70-talet varit möjligt med dagens terrorlagstiftning? ANC är fortfarande en terroriststämplad organisation i USA. Den Islamiska motståndsorganisationen al-Shabaab är bara terroriststämplat av USA, ändå väljer Sverige att gå i USA:s ledband.

Ett tidigare inlägg: SÄPO är en terrororganisation

Andra bloggar om , , , , , ,

3 kommentarer:

Kerstin sa...

MAN VILL BARA SKRIKA - MEN VAD HJÄLPER DET?

Pastey sa...

Charta 2008 är ju ett bra initiativ, men jag tror inte de räcker med att bara vara aktiva 2008. Som det verkar nu kommer väl terrorlagstiftningen utökas ännu mer och EU:s elitbyråkrater, de som de facto stiftar lagarna i EU, lägger fram värre och värre lagförslag som alla medlemsländer måste följa.

Hogrelius sa...

Har du sett någon Säpo-akt någongång? Jag fick ut min för ett par dagar sedan och det är sorglig läsning.
Se den på min blogg:
http://hogrelius.blogspot.com

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.