tisdag 20 januari 2009

Kanske blir inte matchen mellan Israel och Sverige av

Kanske kommer trots allt matchen mellan Israel och Sverige i tennis inte att bli av.

Det finns en stark opinion, inte minst bland skånska socialdemokrater, att matchen inte ska spelas alls.

Det borde även vid det här laget inte finnas tvivel på att det finns en stark folklig opinon mot den och mot Israel.

Demonstration genomfördes idag mot att ge företaget Veolia kontraktet att driva Stockholms tunnelbana. Lasse rapporterar bla. Och en sorts seger är det väl att Veolia inte heller fick kontraktet. Det står inget om opinionsbildandet mot Veolia pga att deras dotterbolag i Israel bygger spårväg på ockuperad mark i SVD:s artikel ovan, men Gunilla Roxby Cromvall i SL:s styrelse skulle på dagens möte motsätta sig att Veolia fick kontraktet just pga detta.

Bloggar: Motbilder om bla att 50 000 palestinierna blivit hemlösa efter Israels anfall, Björnbrum om vem det är som egentligen bryter alla eld-upphör, Ung Vänster och Alliansfritt om att MUF försvarar och demonstrerar till stöd för Israel, så fruktansvärt ogenomtänkt, vidrigt och omänskligt.

Läs även andra bloggar om:, , , ,

3 kommentarer:

pia sa...

Jag tror att sportbojkotter kan vara helt rätt sätt att få slut på Israels vansinnespolitik. Var det inte ett av de mäktigaste vapnen mot Sydafrika också?

Snowy sa...

Vad säger Lars Dahlberg (s) nu om att bojkotta MTR, som ägs av den kinesiska staten, som i strid med folkrätten sedan årtionden ockuperar Tibet?

Men det är klart, nu rör det sig ju inte om judar mot muslimer och då kommer saken förstås i ett annat läge!

Fy f-n för denna hycklande dubbelmoral från vissa av våra folkvaldas sida!

Pastey sa...

Pia: Har ingen riktig koll men jag skulle tro att det var ett av dem. De lär ju hävdas från sport-håll att idrott och politik inte hör ihop men det är ett ihåligt argument.

Snowy: MTR är från Hong Kong om jag förstår saken rätt, om de ägs av kinesiska staten eller ej vet jag inte. För övrigt luktar din kommentar unken sionism, där det gäller att dra blickarna ifrån Israels massaker och istället rikta den mot någon annans övergrepp och dessutom antyda att Dahlberg skulle vara antisemit. Man bör inte jämför övergrepp och förbrytelser men problemet är att inte ens Kina begår såna fruktansvärda handlingar som Israel.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.