lördag 10 januari 2009

Lyckad demonstration

Vi var mycket riktigt tusentals som visade vår solidaritet med palestinierna idag. Från SR.se:

Det här var en av de största solidaritetsdemontstrationerna i Stockholm på många år. Runt 8 000 demonstranter tågade mot Israeliska ambassaden på Östermalm, 12 000 enligt arrangörerna.


Även SVD rapporterar, självklart vill man dock försöka smutskasta demonstrationer, rent allmänt misstänker jag, och bilden visar därför folk som ska uppfattas som mer eller mindre galna.

– Vi hade hoppats på så här mycket folk. Det har varit en värdig demonstration och inga överemotionella reaktioner, säger Dror Feiler, svensk-israelisk tonsättare och musiker som var en av initiativtagarna till demonstrationen.

Feiler och även Andreas Malm höll för övrigt mycket bra tal.

DN, denna s k "liberalt oberoende" dagstidning ägnar sig åt i princip samma sak som SVD ovan. Det viktiga för DN är att på nätsidans framsida pointera att Israels flagga brändes. Jag såg av en händelse också DN:s pappersupplaga idag som hade en Israelisk dam på framsidan utanför sitt hus som skadats. DN-liberalerna kunde väl knappast förakta mänsklig moral och intellekt mer än så då alltså över 700 palestinier dödats de senaste dagarna och 3300 ligger lemlästade och skadade. DN väljer att framhålla att en dam fått sitt hus skadat en dag då 1000-tals människor runt om i Sverige demonstrerat mot de Israeliska mördarna. Noterade också att man på framsidan använder ordet "krig" om det som pågår nu då det i själva verket handlar om en part som massakrerar den andra. Detta är ett brott mot mänskligheten och ett brott mot allting som den hycklande västvärlden säger sig stå för!

Bloggar: Gaza peace n freedom har bl a bilder från Sergels Torg, Anna Wester, Roya - Intersektionalen, Svensson, Annarkia, Motbilder, Human rights in Gaza.

Andra bloggares om , , , , , .

Gammelmedia: SVD, DN 1, 2.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bojkotta israeliska produkter. Intel processor finns i alla datorer med windows. Skrota Windows-datorer, använd Macintosh

Swimsuit Issue sa...

Bara för att rätt ska vara rätt, datorns processor har inget att göra med vilket operativsystem man använder. Man kan köra t ex Linux på en dator med en intel-processor.

Här är för övrigt en länk til nätverket Bojkotta-Israel.nu

Anonym sa...

Pastey. Jag märker att Du själv inte deltar i bojkotten. Får man fråga värför?

Swimsuit Issue sa...

Fanta: Gör jag inte? Eller vad missar jag? Jag har börjat med att kolla efter streckkoden 279 och köper inte Israeliska produkter. Jag började med detta under den senaste Israeliska massakern alltså, har inte bojkottat tidigare, men nu inser jag att det är det enda vapnet vi har på gräsrotsnivå.

Anonym sa...

Hej Pastey.
Jag är glad att Du vill diskutera din egen engagemang i israel-bojkott. Jag anser nämligen att en riktig bojkott skall omfatta det viktiga högteknologiska industriet i Israel. Det är så att säga "småpotatis" att bara sluta köpa israeliska apelsiner. Bojkotten blir inte seriös om vi samtidigt köper och använder elektronik med israeliska datachip. Så sluta använda datorer med Intel processor "inside". Obs att även många mobiletelefoner från Eriksson och Nokia innehåller Intel produkter.

Swimsuit Issue sa...

Fanta: Jag instämmer, alla produkter ska bojkottas inte bara mat. Jag påtalade bara för det första att Windows-datorer inte måste ha en Intel-processor i sig, de kan lika gärna ha en AMD-processor. Operativsystemet, tex Windows eller Linux har inget med Intel att göra.
Men jag tänker inte köpa ny elektronik från Israel. Jag påtalade bara maten som ett exempel därför att mat köper man ju nästan dagligen, elektronik mer sällan, och den elektronik man redan köpt får man väl dessvärre leva med.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.