söndag 18 januari 2009

Minns ni regeringen, Carl Bildt och Georgienkrisen?

Minns ni hur indignerade och upprörda regeringen och Carl Bildt var i sommras när Ryssland gick in i Georgien? Minns ni de starka uttalandena och handlingskraften som då verkade finnas mot Ryssland? Hur EU direkt samlades till krismöten. Man talade bara efter någon dag om att sätta in fredsbevarande trupp där även Sverige skulle kunna ingå. Kraftiga uttalanden på gränsen till det bisarra där Bildt jämförde Putin och Ryssland med Hitler och Nazityskland? Och Reinfeldt var inte mindre hätsk mot Ryssland och tyckte i sin och regeringens egen uppochnervända värld att den konflikten motiverade FRA-lagen.

Bara för att ta ett citat från då det begav sig.

- Beteendet från rysk sida blir alltmer aggressivt. Vad som aktualiserats under söndagen är behovet av humanitär hjälp till Georgien. Goriområdet har uppenbarligen drabbats mycket hårt. De vädjar om hjälp med medicin och livsmedel. Det ska vi titta på från svensk sida och jag ska även aktualisera det med mina europeiska kollegor, säger Bildt till TT.


Frågan som infinner sig är bara VAR finns dessa uttalanden och denna handlingskraft idag när Israel mördat över 1000 personer och skadat och lemlästat flera tusen!? När man bombat FN:s skolor och högkvarter var är ilskan och dådkraften som då fanns mot Ryssland och varför finns inget av detta idag när det behövs mot Israel?

Dessa uttalanden och denna handlingskraft är inget annat ett stort HYCKLERI från regeringens och Bildts sida. Det är en selektiv handlingskraft som inte har något med etik och moral att göra. Israels brott mot mänskligheten, mot palestinierna och i Gaza som alltså är jag vet inte hur mycket värre och blodigare än Rysslands invasion av Georgien får inte på något sätt de fördömanden följt av handling som det förtjänar av EU, regeringen och Carl Bildt.

Det var då i sommras mycket tal om att Ryssland genast måste dra sig tillbaka ut ur Georgien. Hela EU talade, precis som dess eliter önskar, med en röst. RYSSLAND UT UR GEORGIEN NU! skrek den samlade EU-eliten med fradga hängandes vid mungiporna.

Nu stannar Israels trupper i Gaza. Reinfeldt skickar en kort skriftlig kommentar från sitt gömställe, det räcker väl med det när det är Israels övergrepp vi talar om och inte Rysslands. Och inte kommer Bildt stå på EU:s toppmöten och skrika ut sin vrede över att Israel begår krigsbrott! Han kommer inte ens att påtala de där standardfraserna om hot mot stabiliteten i regionen eller ens nämna något om att man kränker palestiniernas territoriella integritet. Ännu mindre kommer han eller svenska regeringen framföra några krav på att en EU-styrka med svenska soldater sätts in för att skydda palestinierna.

Bloggar: Motbilder, Roya, Paolo Pissoffi, Annarkia, Queen of light.

Läs även andra bloggar om: , , , , , , ,

Gammelmedia: SVD, SVD2, DN,

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Exakt, det politiska hyckleriet når numer astronomiska höjder.

Röde Condoren sa...

Ja, jag har också fått samma vibbar och tänkt tillbaka på Georgien.

Fast skillnaden är att i fallet Ryssland-Georgien var det Georgien som började.

Nicke Grozdanovski sa...

finns inget att tillägga mer än att det är en klockren analys från din sida.

yeslove sa...

Precis!
Hyckleriet är ingen slump utan själva metoden.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.