måndag 26 januari 2009

Terrorstaten Israel gör som den behagar

Via Gaza Peace n Freedom ser jag att psykiatern Rawya Borno i DN beskriver att anfallet mot Gaza var riktat mot kvinnor och barn.

- Jag har aldrig tidigare sett så många traumatiserade människor efter ett krig, och aldrig heller ett krig som detta - direkt riktat mot civilbefolkningen, mot kvinnor och barn utan urskillning. Det är en helt ny typ av krigsbrott, som egentligen borde kallas terrorism.

Jag tänker fortarande på Sabah Salima Abu Halimas historia, som jag bara länkade till igår.
- Hela familjen var hemma och skulle äta lunch när en granat slog ner i vardagsrummet där två av mina barn befann sig. Allt började brinna och jag hörde två av barnen skrika "eld, eld" medan min åttaårige son ropade att han ville be till Gud. Min man var redan död, hans huvud hade slitits av.

- Sedan hörde jag ingenting förrän en ny granat exploderade framför mitt ansikte och brände upp min lilla dotter som jag höll i famnen för att amma. Jag kunde inte se något mer, jag trodde att jag hade blivit blind. När jag hade torkat ögonen såg jag att hela min kropp brann.

En brorson och två andra unga man försökte dra ut henne ur huset. Två av dem sköts till döds från en israelisk stridsvagn utanför huset och den tredje fick tre kulor genom handen. Sabah Salima Abu Halima förlorade sin man och fyra av sina sex barn. De två som överlevde vårdas på sjukhus i Turkiet för brännskador i ansiktet och på benen.

Innan jag förmått formulera en sista fråga fäster Sabah Salima Abu Halima sin uttryckslösa blick på mig och säger:

- Vad har jag för framtid? Ingen alls. Jag har ingen man, inga friska barn, inget hus, inga ägodelar längre. Det finns ingenting gott kvar i mitt liv, jag önskar bara att jag också får dö.

Hur kan man gå vidare efter något sådant? Vad kommer hända med henne? Jag ser jag bara självmord eller försök till självmord framför mig.

Och någon sorts rättvisa eller återbetalning från Israels sida kommer det inte att bli tal om. De Israeliska ledarna vet att de sitter säkert i båten så länge "vi", främst USA stödjer dem. Det är enda anledningen till att de kan hindra alla från att åtala och gripa dem själva och sina soldater för de krigsbrott som de vet att de begått. Varken det s k världsamfundet, FN, Krigsförbrytartribunalen i Haag, eller någon annan organisation behöver de frukta p g a "oss". Alla dessa världsorganisationer är idag gjorda till åtlöje inför Israel, vilket de även gjordes inför Bush-administrationens USA. Utan auktoritet är de allihop meningslösa debattklubbar för statsvetare och jurister.

Bloggar:Roya, Motbilder, Paolo Pissoffi, Forum För Frihet,

Läs även andra bloggar om: , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.