måndag 12 januari 2009

Till gammelmedia: Vi demonstrerar INTE mot "kriget"!

På den Israeliska sidan har 10 soldater dött och 3 civila. Detta ska sättas i relation till 3500 skadade och lemlästade och innan detta är över kommer Israel med största sannolikhet ha mördat över 1000 palestinier med världens fjärde största militärmakt. Siffran dödade palestinier är uppe i 900 nu. Då har vi inte räknat med de materiella skador som Israels krigsmaskin orsakat.

Senast i morse på SVT:s morgonsändningar delgavs vi att "folk världen över protesterar mot kriget". Användande av ordet "kriget" för att beskriva det som nu pågår är genomgående hos gammelmedierna.

Vi protesterar INTE mot ett "krig" vi protesterar MOT Israel och mot den massaker på palestinierna som Israel är ansvarig för! Genom att beskriva detta som ett "krig" tonar man ner Israels skuld, man får det att framstå som två jämnstarka sidor, lika dumma båda två, som kämpar mot varandra.

Ska man enligt er i gammelmedia förklara det som hände i Warszawagettot som ett "krig" mellan Nazityskland och de instängda judarna?

OM vi hade protesterat mot "kriget" hur i hela helvete, ursäkta språket, förklarar ni då att hela världen i dessa protestmarscher skanderar:

-OLMERT MÖRDARE!

-LIVNI MÖRDARE!

-BARAK MÖRDARE!

För att inte tala om: -ISRAEL MÖRDARE!

Och hur förklarar ni i gammelmedia att vi tågar till den Israeliska ambassaden? Vad gör vi där om vi protester mot ett "krig"? Hur förklarar ni att kvinnor bryter sig in på de Israeliska konsulatet i protest mot Israel? Att det uppmanas till bojkott av Israeliska varor? Att vi vill att västvärlden avbryter sitt ekonomiska sammarbete med Israel?

Om detta vore ett "krig" varför kräver inte vi demonstranter samma sak av båda sidor?

Vi demonstrerar inte mot "kriget" därför att det inte finns något krig. Vi demonstrerar mot ett pågående rasistiskt massmord och etnisk rensning utfört av staten Israel mot palestinierna.


Bloggar: Helena Duroj, Kildén och Åsman, Annarkia, Svensson, och missa inte Motbilders genomgång av den Israeliska propagandan.

Läs även andra bloggar om: , , , , , .

Gammelmedia: Esbati på SVT-opinion, Erik Svensson från Biology & Politics i Expressen, SR, SVD, SVD2, DN,DN2, AB.

2 kommentarer:

Jan Lindhe sa...

Det var ett utomordentligt bra inlägg och mycket kloka ord om just ordens betydelse.

Pastey sa...

Tack!:)

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.