onsdag 18 juni 2008

Övervakarna ska övervakas av de som vill övervaka oss

Nu ska vi kritiker lugnas, och då menar jag inte de s k "osäkra" borgerliga statsråden som ser det nya förslaget som en "triumf". Med vackra ord om "kontrollinstanser" ska nu regeringens STASI-lag kunna röstas igenom. Med exakt så många vackra ord som behövs föra att inte den breda massan medelsvenssons också ska börja vrida och vända på sig och kanske få för sig att hoppa ur soffan och demonstrera de med. Problemet är bara att vackra ord bara är just, vackra ord. Förre SÄPO chefen dömer ut förändringarna, det är lagen i sig det är fel på. Och författaren Anders R Olsson säger så här till SR:

"– För att uttrycka det lite krasst så är det väl så att just de personer och partier i riksdagen som under hårt motstånd har drivit igenom det här övervakningssystemet ska kontrollera att det inte händer några skandaler med det. Det vill säga just de personer som inte har råd med några skandaler ska övervaka hanteringen, och det är inte särskilt förtroendeingivande i mina ögon, säger Anders R Olsson."


Även vå s k "terroristexpert" Magnus Norell, ni vet mannen som all gammelmedia måste ha med så fort man skriver ordet "terrorism" i en artikel, gör ett verkligt "expertutalande" och menar att "de allra farligaste nätverken" inte sitter och mailar, sms:ar eller chattar med varandra över msn, typ. Undrar vad den killen har i lön?

En av de vettigaste kommentarerna kom från en av demonstranterna, Christian Säflund i AB: "– Det värsta är inte vad som kan hända i dag eller i morgon, utan vad som kan hända om partier som sverigedemokraterna kommer till makten."

Gammelmedia: DN 1, 2, 3 och en rolig SvD:are där några bloggare får komma till tals.

Bloggar om: , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.