lördag 28 juni 2008

Definiera Nelson Mandela

Kanske, kanske kommer nu "terroristen" Nelson Mandela att avskrivas som terrorist i USA. Allas vår "Condi" tycker det är lite genant att inte kunna prata med sin motpart, men allt ligger nu i den store och vise ledaren George Bush händer.

Sedan 1980-talet har Mandela varit terrorist i USA:s ögon. Om vi hade haft den nya FRA-lagen på 1980-talet, hade vi inte då "sålt" USA den information vi haft om Mandela och befrielserörelsen ANC? Kanske är jag naiv som tror att vi faktiskt inte gav dem vad vi visste? Myndigheter och utrikespolitik är ju som bekant områden befriade från moraliska ställningstaganden, så man hade ju inte behövt spekulera i vad informationen kunde användas till av USA. Fast det är klart numera säljer man ingenting, man byter och samförståndet mellan EU och USA:s eliter är ju större nu. Alla medborgarna är misstänkta och informationen måste kunna bytas mellan EU och USA:s repressiva myndigheter. Undrar vems definition av vad Mandela är som ska gälla i detta enorma västerländska säkerhetsprojekt? För inte kan vi ha några som då är terrorister i USA och som inte är det i EU, för det skulle ju betyda att kriget mot terrorn är helt subjektiv och utsatt för rådande makthavares godtycke!?!

Det är i sanning de tuffa beslutens tidevarv för våra kära ledare och vi har en hård skeppare i Sverige. FRA beslutet är fattat och beslut är beslut enligt enligt ledaren. Och 200 miljoner kronor ytterligare till denna svenska underrättelsetjänstens kronjuvel kan man säkert också besluta om.

"Alla tjänar på om debatten lägger sig." En bild på två stycken som tjänar lite extra på just det påståendet.


Tips, läs Projo´s blogg om att Anders Wik ljuger. Läs Motvallsbloggen om varför vi kanske bör se upp med Sovjet/DDR-jämförelserna i FRA debatten.

Andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Tack för länken.

Och här kommer en annan länk, till en sida som visar hur det verkligen gick till vid det där mötet som du har ett arrangerat fotografi från här, mötet mellan åsiktsfränderna dvärgen och giganten.

Pastey sa...

:D Är det du som gör de där animeringarna själv?

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.