onsdag 4 juni 2008

Norman Finkelstein om förintelseindustrin och USA-valetDel av en längre intervju, se alla delar här. Han ser bl a små positiva tecken på att kritiken av Israel numera kan framföras i etablerade medier, samt att liberala Israeler främst i USA, börjar se krigarstaten Israel som en belastning.

Israel fortsätter ockupationen och byggandet av nya illegala bosättningnar. Ingen meningsfull kritik från varken FN eller USA, och Israel hävdar sin rätt genom att hänvisa till bibeln.

Läs Motbilder om att Finkelstein och Desmond Tutu vägras visum i Israel.

Bloggar om: , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Den Svenske Nationalsocialisten delar din entusiasm över Nrman Finkelstein och hans bok.

Pastey sa...

Oj en Israelhaverist till idag, trevligt. Ja och vad vill du försöka säga med det? Kom igen nu, säg det rakt ut och skäm ut dig själv.

Anonym sa...

Jag skulle säga att det är du Pastey som skämmer ut dig. Du verkar dras till minst sagt bruna åsikter.

Utöver Radio Islam och några extrema antijudiska instanser så har Finkelstens bok fördömts över hela linjen.

Pastey sa...

Jo, jag är brun och du är röd och upp är ner och krig är fred. Boken har inte fördömts av någon vettig människa.
Här har du något som borde fördömas "över hela linjen". Eller vad säger du? Din länk gick ingenstans utom till en inloggningssida på New York Times?

Anonym sa...

Din länk är ju definitivt inte värre än denna (Info 14), som visar hur nynazister, i palestinasjalar och med palestinska flaggor, ansluter sig till den palestinska saken.

Här har du en bättre länk till recensionen av Finkelsteins bok (som inte har samma åsikt som recensionen på Den Svenske Nationalsocialistens sida, ovan).

Du inbillar väl dig inte att någon tror att din förtjusning över konspirationsteorier om Förintelsen skulle vara baserad endast på "genuin israelkritik"? Jag tror alla ser vilken kategori du tillhör - kalla den röd, brun, brunröd eller vad du vill.

Pastey sa...

Bla bla bla... Varken jag eller Finkelstein är förintelseförnekare eller förintelsekonspiratörer, vilken vettig människa som helst inser det. Ingen seriös bedömare av Finkelsteins arbete hävdar att han är det. Jag uppmanar alla att själva läsa boken, utgiven av Ordfront och säljs överallt, d v s någon sorts intäkt för att det är seriös litteratur. Finns på t ex på Bokus för ett bra pris.

Anonym sa...

Jag har inte framhållit att du är Förintelseförnekare. Om det vet jag inte. Däremot är du intresserad av konspirationsteorier kring Förintelsen och dess överlevande. Därav intresset från bl.a. nazister. Ordfront är inte precis en referens (jfr hur de tvingades backa efter att ha publicerat historierevisionism om Balkan, och efter att ha publicerat Johannes Wahlströms antisemitiska konspirationsteori), lika lite som Alhambra förlag är det (som kritiserats hårt av Andreas Malm, inte minst).

Du kan säkerligen hitta även Mein Kampf i välsorterade bokhandlar. Det betyder inte att boken är "seriös litteratur".

Pastey sa...

Jag tror dessvärre inte ens du själv har läst Norman Finkelstein eller lyssnat på vad han har att säga. Kan du på något sätt belägga att han är konspirationsteoretiker genom några exempel från boken?

skurt sa...

sverigedemokraterna vurmar i dag för staten israel.måste man då automatiskt tycka illa om israel för att sverigedemokraterna i dag tycks älska staten?eller ska man i stället söka bilda sig en egen uppfattning baserat på relevant material?

"fördömts över hela linjen" som anonym skriver är nog att ta i.framlidne raul hilberg måste anses som en av de absolut viktigaste historikerna vad gäller förintelseforskningen.hilberg ställde,vad gäller anklagelserna om att schweiziska banker orättfärdigt pressades på pengar som de enligt finkelstein inte var skyldiga,sig bakom boken.(se exempelvis intervju 9 maj 2007 med raul hilberg och avi shlaim om finkelstein i democracy now)

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.