söndag 12 oktober 2008

Bloggundersökning: Bör Vänsterpartiet vara med i ett samarbete med S & Mp?

Det går inte att tolka situationen annorlunda än att S och Mp:s partitopp inte vill ha med oss att göra. Sahlinledningen och de gröna narrarna kör över de socialdemokratiska gräsrötterna och fackföreningsrörelsen.

Så vad ska vi göra? Ohly tror att sossarnas misstag går att backa. Men iom att nya debattartiklar och uttalanden dyker upp där Sahlin och narrarna bekräftar deras egna samarbete och fortsätter ljuga om att vi inte skulle kunna samarbeta med dem, så lägger de samtidigt in mer och mer politisk prestige på att etablera den politiska bilden av ett S & Mp utan V. Det blir mer och mer uppenbart att Sahlinledningen inte tror att partiet vågar utmana dem och deras nya idé. Söndagens debattartikel i DN och avståndstagandet från vänsterpartiet inför Agenda-debatten ikväll bevisar att Sahlin inte tänker backa inför den interna kritiken. Frågan är hur långt kritikerna i S vågar gå? Man har investerat mycket i att etablera Sahlin som en sorts antites till Göran Persson och för att ge S en ny "fräsch" image efter valförlusten. Hur långt vågar de interna kritikerna gå för att "rädda" Vänsterpartiet in i samarbetet igen? Jag tror ganska många sossar inte har lust att lägga alltför mycket prestige i en sån fråga och att de ganska lätt kan fås att böja sig inför Sahlinledningens nya Mp-deal.

För mig har S och Mp bekänt färg. Iom att lögnerna fortsätter och Sahlins "vändning" förra veckan inte betydde något är det uppenbart att de inte vill ha med oss. Men låt oss säga att de ändrar sig och helt plötsligt omfamnar oss igen, hur ska man isf tolka det? Går de där blåtungorna och gröna narrarna att lita på? Inte från min horisont. För att ett samarbete skulle bli möjligt igen krävs att Sahlin helt skrotar deras nya plan och verkligen sträcker ut handen till oss igen, alternativt att Vänsterpartiet också fogar sig inför kommande nyliberalt blågrönt styre och slänger sin egen ideologi i papperskorgen. Det sistnämnda låter nog inte lockande för Vänsterns medlemmar och för mig är det otänkbart att vi ska ställa oss och be om att få vara med i den där blågröna sammansvärjningen. Så därför en liten bloggundersökning här uppe till höger på sidan. Bör Vänsterpartiet vara med i ett samarbete med S & Mp under de nuvarande förhållandena? Går det ens att sammarbeta med två så pass uppenbart fientligt inställda parter som sprider lögner om en och beter sig oseriöst?

Kanske borde Vänsterpartiet ordna en medlemsomröstning i denna fråga?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Samarbete är något annat än ensidiga diktat. Det är det ena, V bör inte finna sig i "kvartsalliansens" löjliga diktat.

Det andra är att V skulle kunna använda den uppkomna situationen till att fila på framtidspolitiken och strunta i SAP-MP-gänget. Hur skall vi ta oss genom krisen och vad vill vi se på andra sidan?

Pastey sa...

Ja instämmer. Just nu har 6 personer röstat och det är 50/50 för och emot.

Helt klart kan vi inte sitta still och vänta på en räddningsaktion från välvilliga sossar iaf. Det här är ett ypperligt tillfälle för vänstern att verkligen visa vad man själv står för och vill genomföra.

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.