onsdag 8 oktober 2008

Äntligen!

Nu slipper vi den socialdemokratiska/miljöpartistiska ryggsäcken! Ute i kylan känner man inte den unkna doften av trött, förtorkad och liberaliserad rosablå socialdemokrati med en gröngläfsande knähund. Här ute i kylan är det friskt och finns möjlighet att tänka nytt och radikalt!

Enligt sossarna, eller blåtungorna med Sahlin i spetsen, är man inte "trovärdig" om man inte sammarbetar på sossarnas villkor och för en borgerlig politik. Miljöpartiet är trovärdigt i Sahlins ögon eftersom de agerar knähund och fogar sig villigt. Så radikala vågar alltså Mp vara som fick 5,2% av rösterna förra gången.

Förhoppnignsvis ser väljarna ändå någon relevant skillnad mellan Mp och sossarna. Så kan de bita sig kvar på den socialdemokratiska kroppen likt en igel runt 4% spärren och hävda att de är det prunkande lilla gröna inslaget i sossarnas "trovärdiga" politik.

Jag ser en ny gryning för vänstern och ett tillfälle att bli ännu radikalare och farligare för alla "trovärdiga" partier!

Bloggar: Ekonomikommentarer om Staten och kapitalet, Motbilder om utlovade Israeliska krigsförbrytelser, Biology & Politics om New York Times och hyckleri och Pierre Gilly om löner.


Fler bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Avlo sa...

Skulle snarare säga att vi står ute i värmen bland vanligt folk som är trötta på att se välfärden falla sönder. Vi ska aldrig stödja en högerpolitik, varesig den förs av sossar eller moderater. Men tänk om, tänk OM miljöpartiet hamnar utanför riksdagen nu när de helt har lämnat sin egna politik bakom sig, vad säger sossarna då? Kommer de krypandes till vänstern då? :-) Det här är vår chans att visa att det finns ett riktigt vänsteralternativ.

Pastey sa...

Jag instämmer och jag tycker verkligen inte vi ska försumma den här chansen att dissa de där "trovärdiga" herrarna och damerna i riksdagen och istället vända oss ut mot samhället och gräsrötterna för stöd.

pia sa...

Hej! Va bra, jag tror att det är HELT rätt att vara optimist i denhär grejen. Om vänstern hade följt efter s och mp i dethär hade man säkert bara tappat väljare och cred.

Lycka till! (Finland har kommunalval på kommande om några veckor, håll tummarna)

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.