torsdag 9 oktober 2008

Socialdemokraternas demokratiska trovärdighet

Vad vill egentligen i socialdemokraterna? En form av krypande tillbaka till korset och bedjande om nåd inträffade idag när Marita Ulvskog sa att Mona har "mandat" att fortsätta samtala med vänsterpartiet? Precis som Ohly sa var det ett stort misstag av Sahlin att utesluta vänstern, vilket nu visat sig och alla utom Sahlin insett, eftersom hon, via sin pressekreterare den här gången, hälsar att det hon sa igår är det som gäller.

Hon har alltså mandat att förhandla men kommer inte att göra det? Är det partiet eller är det Sahlin allena som styr sossarna nu? Det låter nästan värre nu än under Perssons tid.

Enligt en liten undersökning som LO gjort ville endast 5% av fackligt aktiva medlemmar se en regering bestående av bara sossarna och mp. Och med Sahlins toppstyrning är det inte undra på att den interna kritiken kom som ett brev på posten idag. Från ungdomsförbund till kommunalpolitiker som tänker starta en namninsamling för att få till stånd en omröstning om de nya koalitionsplanerna. Vi får hoppas att det lyckas så att inte folk börjar tvivla på socialdemokratins demokratiska trovärdighet.

I övrigt lyckades vänsterpartiet för ett tag sedan få igenom sitt förslag i EU-parlamentet MOT att galenpannorna där skulle lagstifta om att censurera medborgare och stänga av dem från internet. Vänsterns förslag förhindrade detta.
Omröstningen gällde det så kallade telekompaketet, en samling förslag med regler som bland annat berör internet.

- Det känns jättebra att mitt förslag gick igenom, säger Eva-Britt Svensson (v), EU-parlamentariker. Jag anser att friheten på internet är minst lika viktig för demokratin som friheten att ge ut böcker eller tidningar, så det känns hoppfullt att parlamentet trots ett massivt lobbytryck satte stopp för godtyckliga avstängningar från internet.

Att ens sådana vidriga förslag finns på agendan kan vi bl a tacka socialdemokrater för, t ex den ökände Marianne Mikkos.

Så där, nu har jag socialdemokrati-bashat färdigt för ikväll.

Andra helsköna och latjo bloggare skriver rakt på sak om , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.