söndag 19 oktober 2008

Vi kräva ett besked av Sahlin!

Det här går inte längre. (V)i har tydligen inga krav alls på att få vara med i ett samarbete med S och Mp rapporterar Aftonblaskan, men de gröna narrarna har ju bestämt sig, dörren är stängd. Enligt Wetterstrand är det detta vad Vänstern sagt hela tiden men det spelar alltså ingen roll.

Den andre narren, Eriksson, säger att det var vi som stängde dörren. Det är fantastiskt! Enligt den ene har vi alltså aldrig haft några krav på samarbete enligt den andre stängde vi dörren för samarbete!?

SvD skriver att Mp riskerar att förlora "borgerligt gröna väljare" iom den hårda sammanblandningen med S. Christopher Ödman, Mp-riksdagsman:
– Vi får inte glömma att miljöpartiet också är ett liberalt parti. Det finns borgerligt gröna väljare som vi nu stöter bort. Men jag förstår att det här har drivits så långt att det nu inte finns någon återvändo. Orosmomentet är att vi inte vet vad socialdemokraterna står för. Är det bara socialdemokraterna vi ska regera med eller är det en socialdemokrati som även håller öppet för vänsterpartiet, undrar han.


Uppenbarligen ett schizofrent och opålitligt blågrönt parti som inte vill ha något med oss att göra.

Hur länge ska vi hålla på så här? Vi måste få ett tydligt besked NU av Sahlin! Är hon på narrarnas sida eller hur blir det? Jag tror mer och mer vänstermänniskor känner att de eventuellt kan samarbeta med S men det börjar onekligen kännas svårare att ens vilja ta i de gröna narrarna med tång. Och kanske bör vi snart ta med i beräkningarna att Sahlin faktiskt kommer gå på narrarnas linje. Vad är isf strategin för det scenariot? Den här dansen bör nog inte pågå allt för länge innan det börjar skada oss i vänstern rejält. Det är inte bra om vänsterpartiet i ytterligare en vecka står och skriker i medierna att vi är beredda att kompromissa om allt. Nu vill vi ha besked så att vi kan gå vidare!


Alltid lika läsvärda: Ekonomikommentarer om Krugman som Keynesian, Paolo Pissoffi om McCain och hur man blir miljonär och Svensson om bankkrisen på 90-talet.

Bloggar om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag inser att hela diskussionen är ett probelm. Den tar mkt plats i media och högerregeringen kan fortsätta prata om sin "välfärdspolitik" oemotsagda. Vänstern har helt enkelt viktigare saker att tala om nu. Sin egen politik t.ex.

Björn Nilsson sa...

Jag hoppade över till en annan blogg från din sida och noterade Avlo:s fråga om V blir lika meningslöst som MP. Nu har väl V något lite starkare ideologisk bas (obs jag skriver "något" och "lite", och det är ju inte så mycket) men risken finns.

För några dagar sedan såg jag en kuschad V-företrädare förespråka 45 000 nya jobb på tre år i offentlig sektor, och det är ju långt under vad V tidigare förespråkat. Partiet är inte så djärvt, inte ens i en situation där man verkligen skulle kunna klämma till med visioner och idéer för framtiden. Det finns en del rörelser av den typen längre ner i partiet men jag antar att ledningen sitter fast i det parlamentariska schackrandet. Och när ledningen håller på med att försöka komma överens med Sahlin i stället för att formulera en egen politik i detta guldläge, ja då kan man ju undra över dess prioriteringar.

Pastey sa...

Ge oss bara ett slut på detta nu, det kan inte fortsätta så här vecka ut och vecka in. För mycket står på spel.

Björn Nilsson sa...

"Hellre en ände med förskräckelse än en förskräckelse utan ände" och "hellre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna bågen". (Tror inte jag minns det sista citatet rätt helt och hållet, men andemeningen torde gå fram i alla fall. Det måste bli sluttramsat med Mona-iterna!

Skicka en kommentar

- Håll er till blogginläggets ämne.
- Inga långa drapor. Länka hellre till er egen blogg isf.
- Tänk på netiketten.
- Rasister och sionister kan dra åt helvete.